Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi, arşiv

'Enerji yetersizliği söz konusu değil'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, elektrik kesintisiyle ilgili "Enerji yetersizliği söz konusu değil. İletim hatlarından veya manevradan kaynaklanıyor olabilir" dedi.

31.03.2015 - Güncelleme : 31.03.2015
'Enerji yetersizliği söz konusu değil'

ANKARA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Slovakya'daki temasları sırasında, Türkiye'deki elektrik kesintilerine ilişkin soruları yanıtladı.

Kesintilerin birçok sebebi olabileceğine işaret eden Yıldız, "Bunu arkadaşlar araştırıyorlar. Amacımız normalde bütün vatandaşlarımızın, sanayicilerimizin o enerjiyi alması, kullanması şeklinde olacak" diye konuştu.

Yıldız, Ankara'da Sincan, Balgat ve TBMM dahil olmak üzere birçok yere elektrik verilmeye başlandığına belirterek, "Bu bizim istemediğimiz, sevmediğimiz bir olay. Bunun farklı sebepleri olabilir. Bu farklı sebeplerini inşallah bütün detaylarına gireceğiz. Şu anda bizim için önemli olan şebekeyi tekrar ayağa kaldırmak. Bu çok sık rastladığımız bir olay değil" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de enerji yetersizliği gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Saat 10.36 itibarıyla arzımızın fazla talebimizin de az olduğu zamanlardan bir tanesi. Sabah 7.30, 8.00, 8.30 civarında talebin tüketimin daha fazla olduğunu görüyoruz. O açıdan enerji yetersizliği diye bir şey söz konusu değil.

İletim hatlarından veya bir manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir. Bunun sebeplerine net olarak değineceğiz. Ben birebir sıcağı sıcağına da takip ediyorum.  Ankara Gölbaşı'nda da enterkonnekte sisteminin bulunduğu merkezde bir kriz merkezi var. Orada bu yakınen takip ediliyor. Gelişmeleri de ben buradan yaklaşık her saat kamuoyu ile paylaşacağım" dedi.

Yıldız, elektrik kesintilerinin nedeninin siber saldırı olup olmadığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Tabii, soru üzerine sayın Başbakanımız o cevabı vermiş. Bu az mı ihtimaldir çok mu ihtimaldir, ben şu anda onu söyleyemem. Siber bir saldırı mıdır, bunu da söyleyemem. Teknik olarak bizim skala merkezlerimiz var. Enterkonnekte sistemin tamamının gözetildiği yönetildiği skala merkezlerimiz var."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın