Ekonomi, arşiv

THY'nin Manila seferleri başladı

Türk Hava Yolları Filipinler'in başkenti Manila'ya sefer başlattı.

30.03.2015 - Güncelleme : 30.03.2015
THY'nin Manila seferleri başladı

İSTANBUL 

Türk Hava Yolları (THY) Filipinler'in başkenti Manila'ya sefer başlattı.

THY'nin 109 ülkedeki 264. uçuş noktası, Filipinler'in başkenti Manila oldu. Atatürk Havalima'nından saat 02.00'de kalkan THY uçağı, 12 saatlik uçuşun ardından, Manila Uluslararası Havalimanı'nda indi. 

Türk ve Filipinli yetkililerce hattın açılışı dolayısıyla kurdele kesildi, daha sonra havalimanında kutlama töreni düzenlendi. 

Törende konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, seferlerin Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere, başlangıçta haftada 3 gün karşılıklı olarak yapılacağını belirterek, daha sonra seferleri günlük olarak yapmayı hedeflediklerini söyledi. 

İlk seferi yapan uçakta yaklaşık yüzde 90 doluluk oranı bulunduğunu dile getiren Olmuştur, kısa sürede bu doluluk oranını yakalamanın önemli olduğunu kaydetti.

Filipinli otoritelerin izin vermesi durumunda günlük bir sefer yapmak istediklerini vurgulayan Olmuştur, Filipinli yetkililerin THY'nin uçuşlarının ülkelerine katkısını görerek bu konuda kendilerine anlayış göstereceklerini ifade etti. 

Törene katılan Türkiye'nin Manila Büyükelçisi Esra Cankorur da THY'nin Manila'ya sefer düzenlemesinin kendilerini çok memnun ettiğini anlatarak, uzun zamandan beri seferi beklediklerini ifade etti. 

Konuşmaların ardından, Türk ve Filipinli yetkililer karşılıklı hediye takdiminde bulundu. 

Muhabir: Mehmet Ali Derdiyok

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın