Ekonomi, arşiv

AA Finans'ın kasım ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

AA Finans "Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistlerin, kasım ayı TÜFE beklentilerinin ortalaması yüzde 0,26 oldu.

28.11.2014 - Güncelleme : 28.11.2014
AA Finans'ın kasım ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

İSTANBUL

AA Finans "Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistlerin, kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentilerinin ortalaması yüzde 0,26 oldu.

AA Finans'ın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Aralık Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Buna göre, ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,26 düzeyinde gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 0,60 ve en düşük ise eksi (-)  yüzde 0,15 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin yılsonu enflasyon beklentisinin ortalaması da yüzde 9,19 olarak hesaplandı. Ankete katılan ekonomistler arasında yılsonu enflasyon beklentisinin en yüksek yüzde 9,50, en düşük yüzde 8,90 olduğu görüldü. 

Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,26) göre, ekim ayında yüzde 8,96 olan yıllık enflasyon yüzde 9,24'e yükselecek.

TÜFE'de ekim ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,90 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,96 artış gerçekleşmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın