Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,221.13
ETH/USDT
3,566.90
BTC/USDT
70,947.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi, arşiv

Bank Asya'da Deutsche sattı, Asya Yatırım aldı

Borsa İstanbul'da dün gün içinde yüzde 25'lik fiyat marjıyla işlem gören Bank Asya hisselerini en fazla Deutsche Securities satarken, en fazla alan aracı kurum Asya Yatırım oldu.

19.09.2014 - Güncelleme : 19.09.2014
Bank Asya'da Deutsche sattı, Asya Yatırım aldı

İSTANBUL

Borsa İstanbul'da dün önce taban ardından tavan olarak gün içinde yaklaşık yüzde 25'lik bir fiyat marjı ile işlem gören Bank Asya hisselerinde en fazla alım yapılan aracı kurum Asya Yatırım, en fazla satış yapılan aracı kurum ise Deutsche Securities oldu.

Borsa İstanbul'da hafta başında bir aylık kapalılık süresinin ardından işleme açılan Bank Asya hisseleri, 7 kez taban olduktan sonra dün gelen alımlarla tavan olmuştu. Bank Asya payları dün ilk seansta taban fiyat olan 0,56 TL'den 20 milyon adedin üzerindeki satış emirlerinin karşılanarak yükselişe geçmesinin ve gördüğü en düşük seviyeden yaklaşık yüzde 25 artarak 0,71 TL ile tavan olmasının ardından işlem yapan aracı kurumlar bugün veri dağıtım terminallerinden yayımlandı.

Buna göre dün Borsa İstanbul Yönetimi tarafında işleme kapatılana kadar Bank Asya hisselerinde en yüksek işlem hacmi ve en fazla net alım yapılan kurum Bank Asya'nın yüzde 100 iştiraki olan Asya Yatırım oldu. Asya Yatırım tarafından Borsa'ya iletilen emirlere göre dün 8,5 milyon adet alım, 2,3 milyon adet satım yapılırken, toplamda kurum bazında net 6 milyon 269 bin adet alım gerçekleştirilmiş oldu. 

Asya Yatırım'ın ardından net en fazla alım yapılan aracı kurumlar sırasıyla 1,9 milyon adet ile Garanti Yatırım, 1,6 milyon adet ile İş Yatırım, 1,3 milyon adet ile Finans Yatırım ve 1,1 milyon adet ile Bizim Menkul oldu.

En fazla net satış yapılan kurum ise 7,1 milyon adet ile Deutsche Securities olurken, onu sırasıyla 4,3 milyon adet ile Eczacıbaşı Yatırım, 2,8 milyon adet ile Merrill Lynch Yatırım, 1,9 milyon adet ile Meksa Yatırım ve 1,8 milyon adet ile HSBC Yatırım izledi.

Bank Asya paylarında dün toplam 37,8 milyon adet işlem gerçekleştirilmiş ve Bosa İstanbul Yönetimi tarafından 0,69 TL tavan fiyatla işlem görürken işleme kapatılan payların ağırlıklı ortalama fiyatı 0,63 TL olmuştu.

Bank Asya pay sırası Borsa İstanbul Yönetimi tarafından ilgili yönetmeliği 25/b maddesi uyarınca işleme kapatılırken, bugün de ne zaman açılacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Yönetmeliğin  25/b maddesi, "Bir hisse senedi için sağlıklı bir piyasa teşekkül etmesini önleyecek şekilde olağan dışı fiyat ve/veya miktarlarda alım-satım emirlerinin sistemlere kaydedilmesi" durumunu içeriyor.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın