Ekonomi

Japon yatırımcının Türkiye ilgisi

Hazine Müsteşarlığı, üçüncü Samuray tahvilinin 10 yıl vadeli ihracın tutarının 100 milyar yen (yaklaşık 930 milyon dolar), kupon oranının yüzde 1,05 ve fiyatının 100 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

17.09.2014 - Güncelleme : 17.09.2014
Japon yatırımcının Türkiye ilgisi

ANKARA 

Hazine Müsteşarlığı, üçüncü Samuray tahvilinin 10 yıl vadeli ihracın tutarının 100 milyar yen (yaklaşık 930 milyon dolar), kupon oranının yüzde 1,05 ve fiyatının 100 olarak gerçekleştiğini bildirdi. 

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamada, yen piyasasında JBIC garantili tahvil ihracı olanaklarını araştırmak üzere Daiwa Securities, Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities ve SMBC Nikko Securities‘e yetki verildiği anımsatıldı.

JBIC garantili üçüncü Samuray tahvilinin bugün fiyatlandığı belirtilen açıklamada, tahvil için 10 yıl vadeli ihracın tutarının 100 milyar yen (yaklaşık 930 milyon dolar), kupon oranının yüzde 1,05 (10 yıl vadeli yen swap oranı + 29 bp) ve fiyatın 100 olarak gerçekleştiği belirtildi. İhraca ilişkin tutarın 25 Eylül'de hesaplara gireceği ifade edildi.

Japon yatırımcıların işleme yoğun ilgi gösterdiğine ve ihraç miktarını aşan bir talep olduğuna işaret edilen açıklamada, ihraca, Japonya’da faaliyet gösteren bankalar, kurumsal yatırımcılar, sigorta şirketleri, varlık yöneticileri ve bölgesel finans kuruluşlarının da aralarında yer aldığı çok sayıda kurumsal yatırımcının talep gösterdiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemiz tarafından gerçekleştirilen bu ihraç, JBIC garantili yen piyasasında bugüne kadar gerçekleştirilen ihraçlar arasında yen swap oranı üzerine en düşük spreadle fiyatlanan ve en düşük kupon oranına sahip ihraç olmuştur. Ayrıca, söz konusu ihraç ülkemiz tarafından uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirilen ihraçlar arasındaki en düşük kupon oranlı ihraçtır.

Bu ihraç ile 6,5 milyar dolar tutarındaki 2014 yılı dış borçlanma programı tamamlanmış olup, ihracın yaklaşık 450 milyon dolarlık kısmı 2015 yılı dış borçlanma programı için ön finansman niteliğindedir."

Muhabir: Göksel Yıldırım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın