Eğitim, arşiv

Dünya ormancılarına Antalya'da eğitim

ABD ve Fransa'dan sonra üçüncüsü Antalya'da açılan Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezinde 2 yılda 108'i yabancı 2 bin 86 kişiye eğitim verildi.

06.07.2015 - Güncelleme : 06.07.2015
Dünya ormancılarına Antalya'da eğitim

ANTALYA - HATİCE ÖZDEMİR

ABD ve Fransa'dan sonra üçüncüsü Antalya'da açılan Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezinde 2 yılda 108'i yabancı 2 bin 86 kişiye eğitim verildi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde orman yangınlarını önleme, mücadele, yanan alanların rehabilitasyonu çalışmalarında görev alacaklara mesleki ve kişisel yeterliliklerini geliştirici teknik eleman, orman muhafaza memuru ve arazöz operatörleri seviyesinde "hizmet öncesi ile hizmet içi eğitim" verildiğini söyledi.

Operatör eğitim parkuru, pentatlon, heliport, kursiyerler için konaklama tesisleri ile 120 kişilik konferans salonunun bulunduğu merkezde, yıl boyunca süren eğitimlerin teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştiğini aktaran Türk, 2 yılda 108'i yabancı 2 bin 86 kişiye yönelik eğitim programları verildiğini bildirdi. 

Uluslararası alanda işbirliği

Uluslararası düzeyde bazı ülkelerle karşılıklı işbirliği çerçevesinde toplantı ve eğitim çalışmaları yürütüldüğünü, yangınlarla ilgili deneyim ve teknolojilerin aktarımını sağlayacak faaliyetlerin gerçekleştirildiğine dikkate çeken Türk, "Bu düzeydeki uluslararası yangın eğitim merkezi dünyada 3 tane, biri ADB'de, biri Fransa'da diğeri de ülkemizde bulunmakta. İlimizdeki merkezde dünya ölçeğinde yangın eğitimi veriliyor. 3 merkezdeki konu ve müfredat, benzer nitelikte" diye konuştu. 

Bosna Hersek'ten 36 kişilik heyete eğitim verildiğini, geçen yıl da Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı üyesi 14 ülkeden 50 kişinin katılımıyla gerçekleşen "Güney Kafkasya ve Balkanlar Bölgesel Yangın Yönetimi" eğitimine ev sahipliği yaptıklarına değinen Türk, Fransa ile iki ülkenin deneyimlerinin paylaşılması noktasında ortak çalışmalar yapıldığını bildirdi. 

Türk, bunların yanı sıra, Suudi Arabistan ve Ortadoğu ülkelerinden de eğitim için gelenler olduğunu vurgulayarak, "Ülkemiz Akdeniz ülkeleri arasında orman yangınlarıyla mücadele konusunda birinci. Dolayısıyla buraya gelen ziyaretçilerimiz, birinciliğin vermiş olduğu güzel çalışmaları görerek memnuniyetlerini dile getiriyor"  ifadesini kullandı. 

Güney Kore'den 22 kişilik heyet Antalya'da

Merkezde eğitim görmek üzere son olarak Güney Kore'nin Gyeongsangbuk-Do eyaletinden 22 kişilik heyet, Antalya'ya geldi. 

Heyet başkanı Yu Hwa Mok, kendi ülkesi ile Türkiye'deki orman teşkilatı arasında yapılan anlaşma gereği burada orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını incelediklerini belirtti.

Mok, burada aldıkları bilgileri ülkelerine gittiklerinde uygulayacaklarını ifade ederek, Antalya'nın bu alanda oldukça başarılı olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın