Eğitim, arşiv

TEOG'un mazeret sınavları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında mazeret sınavları başladı.

16.05.2015 - Güncelleme : 16.05.2015
TEOG'un mazeret sınavları başladı

İSTANBUL

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında mazeret sınavları başladı.

Bakanlığın, 29-30 Nisan'da gerçekleştirdiği ancak bazı nedenlerle sınava giremeyen öğrenciler için gerçekleştirdiği mazeret sınavının ilk oturumu yapılıyor.

Fatih'teki Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne gelen öğrenciler, kapıya asılan listeden isimlerini ve sınava girecekleri salonları kontrol etti. Bazı öğrencilerin aileleriyle geldiği sınav için oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Okul idarecileri sınav öncesi öğrencilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

Okul idarecileri de öğrencilere gereken uyarıları yaptıktan sonra sınav için dersliklere girişe izin verdi. Öğrenciler ilk ders yazılısı için 08.50'den itibaren salonlara alınırken, velilerin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmedi. 

Sınav başlamadan önce sınıflardaki görevliler, sınava cep telefonu getiren öğrencilerden telefonları topladı.

Veliler yıl içinde iki sınav uygulanmasının öğrenciler açısından daha iyi olduğunu belirtirken, hazırlık sürecinde öğrenciler kadar stresli bir dönem geçirdiklerini kaydetti.

Sınav öncesi heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri, aileleri sakinleştirmeye çalıştı. Öğrencilerin sınav salonlarında kendilerine ayrılan yerlere oturmasının ardından, veliler okul bahçesi dışına çıkarıldı.

Muhabir: Halil İbrahim Çekici

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın