Dolar
32.39
Euro
35.18
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,675.00
BIST 100
9,079.97
Eğitim, arşiv

Öğretmenlik başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen kadrosu için başvuruları almaya başladı.

29.01.2015 - Güncelleme : 29.01.2015
Öğretmenlik başvuruları başladı

ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin öğretmen kadrosu için başvuruları almaya başladı.

Bakanlığa, 4 Şubat Çarşamba gününe kadar başvuru yapılabilecek.

Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının, öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması şeklinde olacak. Başvuruya esas taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda alım yapılacak.

Bakanlık, 15 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere bugünden itibaren başvuruları almaya başladı. Başvurular, 4 Şubat Çarşamba gününe kadar yapılabilecek. 

Başvuru ve atamaya ilişkin iş ve işlemler, kurumun "http://personel.meb.gov.tr/" internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek. 

28 Şubat mağduru öğretmenler de başvurabilecek

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle öğretmenliğe girişte "40 yaş" sınırı kaldırılmıştı.

Bu düzenlemenin 28 Şubat sürecinde KPSS'de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen, kılık kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenen öğretmenlerin yoğun talepleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla kaldırıldığı bildirilmişti.

Buna göre, gerekli koşulları sağlayan ancak daha önce 40 yaş sınırı nedeniyle öğretmenlik başvurusu yapamayan adayların başvurularının da kabul edileceği kaydedilmişti.

Muhabir: Selma Kasap

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.