Dolar
32.48
Euro
34.86
Altın
2,333.38
ETH/USDT
3,163.10
BTC/USDT
64,598.00
BIST 100
9,716.77
arşiv

Teva, Mylan Board'a Mektup Gönderiyor

05.05.2015 - Güncelleme : 05.05.2015
Teva, Mylan Board'a Mektup Gönderiyor

Teva, Mylan Board'a Mektup Gönderiyor

Mylan Board ile Birliktelik ve İşlemi Tamamlama Taahhüdünü Kuvvetlendiriyor

JERUSALEM--(BUSINESS WIRE)-- Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE ve TASE: TEVA) bugün Mylan N. V. Yönetim Kurulu Başkanı olan Robert J. Coury'ye bir mektup gönderildiğini duyurmuştur (NASDAQ: MYL). Mektubun tam metni şu şekildedir:

         

29 Nisan 2015

           
                       
         

Robert J. Coury

         

Robert J. Coury

         

Başkan

         

c/o Mylan Inc.

         

Mylan N.V.

         

Robert J. Coury Küresel Merkez

         

Albany Gate, Darkes Lane

         

1000 Mylan Blvd.

         

Potters Bar, Herts

         

Canonsburg, PA 15317

         

EN6 1AG, İngiltere

           
                       

Sayın Robert:

Geçen Cuma günkü toplantımız ve ardından gelen iletişimlerin yapıcı gidişatı göz önünde bulundurulduğunda 27 Nisan tarihli mektubunuzun böylesi çelişkili tonda olması hayal kırıklığı yarattı. Mektubunuz, Teva'ya ilişkin temelden bozuk bir görüntü çiziyor ve zengin mirasını, benzersiz kültürünü, endüstri lideri olarak başarılarını ve hissedarlarımız için yıllardır uzun vadeli önemli bir değer yaratmasının yanı sıra dünya genelinde hastalar ve sağlık hizmetlerine yarar sağlayan katkılarını yok saymaktadır. 

Kesinlikle inanıyorum ki saygın hissedarlarımız bu çamur atmayı, hatalı nitelemeyi, geçmişin tekrarlanmasını ya da seçilen gerçeklerin sunulmasını desteklemez veya bunlardan avantaj sağlamazlar. Bunun yerine iletişimi, Teva ve Mylan birleşiminin hissedarlara ve her iki şirketin diğer hissedarlarına sunduğu önemli bir değer yaratma iletişimine dönmeyi tercih ediyoruz. Odaklandığım nokta Teva'nın bir işlemi mümkün olduğunca hızlı bir şekilde sonlandırmaya ilişkin derin taahhüdüne dayalı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu amaçla antitröst onaylarını takip etmeye devam ederken, Mylan ve Teva hissedarları ile güncel ve büyük oranda pozitif etkileşimler kurarken yapıcı bir tutumla Mylan Yönetim Kurulu ile iletişim kurmaya hazır olarak bekliyoruz.

Bu hedefi aklımızda bulundurarak mektubunuzda ortaya koyduğunuz birkaç noktayı kısaca ele alma fırsatını değerlendirmek ve size daha fazla yanlış anlaşılmadan kaçınmaya yardımcı olacak şekilde bu konulara ilişkin açıklık sağlamak istiyorum.

Teva'nın teklifi Mylan ve potansiyel müşterileri için premium değer sunmaktadır

Hisse başına 82.00 ABD doları değerindeki nakit ve hisse senedi teklifimiz,, Mylan için yaklaşık 43 milyar ABD doları değerinde bir öz kaynak toplam değerini işaret etmektedir. Bu hissedarlarınıza Teva ve Mylan arasındaki bir işlemin yaygın spekülasyonunun olmasının ardından 10 Mart 2015 tarihinde 55.31 ABD doları değerindeki etkilenmeyen Mylan hissesi için %48.3'lük bir getiri sağlamaktadır. Etkilenmeyen fiyatınıza ait bu aynı görünüm ve teklifimizde işaret edilen getiri bağımsız ve yüksek oranda ilişkili ve Mylan'nın değeriyle olumlu ilişkiye sahip bir şirket olan Perrigo tarafından tekrar tekrar kamuya açık bir şekilde paylaşıldı. Ayrıca getiri teklifimize büyük oranda bir indirimle Mylan'nın öz kaynağının temel sahipliğini Perrigo hissedarlarına devretme istekliliğinizi dikkate aldık, yalnızca bizimle ilişki kurmak adına belirttiğiniz minimum fiyata izin verdik. Bugün Perrigo için verdiğiniz yüksek teklifiniz, halihazırda finansal ve diğer şekilde halihazırda karşı çıkılan bir işlemi takip etme girişiminde hissedarlarınızda daha da fazla ekonomik değeri alıp götürüyor.

Pazar fiyatlarına dayalı olarak Wall Street araştırması, hisse senedi başına 82.00 ABD doları değerindeki teklifimizi tahmin eder ve kabul edilen değerleme metodolojilerine ilişkin geniş yelpaze Mylan hissedarları için oldukça ilgi çekici ve hızlı değeri temsil eder. Önerdiğiniz gibi "değer ve büyüme açısından zarar verici" olmasından ziyade fikir birliği, şirketlerimizin birleşiminin Mylan ve Teva hissedarlarının önemli sinerjilerden ve bu işlemde mevcut olan stratejik uyumdan kaynaklanan kapsamlı değer oluşumunda paylaşımda bulunmasına izin verdiğidir.

Mylan hissedarlarına böylesi önemli bir getiri sağlayan teklifimizi özet olarak reddetme Mylan'nın Yönetim Kurulunuzun sorumlulukları ve yükümlülükleri ile tutarlı değildir.

Antitröst sonlandırmanın önünde bir engel değildir

Mektubunuzdaki antitröst sorunlarının tanımlamaları büyük ölçüde hem kapsam hem de zamanlama açılarından Teva ve Mylan birleşimi için yönetmeliğe ilişkin engelleri abartmaktadır. Belirtildiği gibi Teva tam olarak bir Mylan satın almasının yönetmeliğe ilişkin incelemelerinin 2015 yılında tamamlanabileceğini beklemektedir. Ayrıca Teva, Perrigo teklifiniz için Mylan'nın düzenlediği tam da aynı yedi aylık zamanlama çerçevesini karşılayabileceği konusunda emindir. Bu amaçla Teva, 22 Nisan 2015 tarihinde  1976 Hart-Scott-Rodino Antitröst Yasası kapsamında birleşim öncesi bildirimi doldurmuştur ve benzer şekilde Avrupa Komisyonu ile bildirim öncesi süreci başlatmıştır.

Teva'nın benzer durumlarda zamanında tasfiyelerin kaydını tutmada başarılı bir takibi vardır. IVAX, Barr ve Cephalon'dan her birinin satın alınmasında gerekli elden çıkarmalar ve diğer çareler konusunda hızlı bir şekilde karar aldık ve altı aydan kısa bir sürede kapanışı yapabildik.

Ayrıca herhangi bir olası elden çıkarmaların yönetilebilir olacağından da şüphemiz yok. Mylan'nın ilaç ürünlerinden çoğu, Teva'nınkilerle örtüşmez ve örtüşenlerin çoğunluğunda diğer rakiplerin bir numarası vardır ve antitröst sorunları ortaya çıkarmamalıdır. Teva, tasviyeleri güvence altına almak için gerekli olan elden çıkarmaları gerçekleştirmeye hazırdır ve elden çıkarılan varlıklar için hem olası elden çıkarmaları ve olası satın almaları aktif bir şekilde tanımlamaktadır. Daha geniş kapsamda iki şirketimizin birleşimi, konsolide edilmeye ve güç kazanmaya devam eden bir müşteri tabanı karşısında genel reçeteli ilaçların bir düzinenin üzerindeki önemli satıcıları erteleyecektir.

Ayrıca FDA'nın "ilaç eksikliği" listesinde olan ve bu örtüşmelerin mevcut olduğu hem Mylan hem de Teva tarafından satılan çok az sayıda ürün mevcuttur, dozaj etkileri ve/veya mevcut olan diğer satıcıların sayısındaki farklılıklara ilişkin anlamlı yönetmelik sorunlarını öngöremeyiz.

Özetle Teva yönetmelik tasfiyelerini Mylan ile yapılacak bir işlemin önünde önemli bir engel olarak görmez ve teklif edilen işlemin 2015 yıl sonuna kadar sonlandırılabilmesini bekliyoruz. Çözümlerimizi konuşmak ve size bu konuda aradığınız her türlü açıklığı sağlamak adına siz ve danışmanlarınız ile görüşmeye hazırız.

Teva ve Mylan açık bir şekilde güçlü bir kültüre sahip ve stratejik olarak uygundur

Kuruluşlarımız arasında "kültürel uygunluk" olmamasına ilişkin yineleyen sözleriniz kafa karıştırıcıdır.

Teva'nın 10 yılı aşkın bir geçmişi vardır ve Amerika'daki jenerik pazarını gerçek anlamda oluşturan ve bu modeli diğer pazarlara getiren, hastaların ve sağlık hizmetlerinin dünya genelinde büyük oranda avantaj sağlamasını sağlayan lider küresel bir öncü olarak geniş ölçekte kabul edilir. Benzersiz bir işletme modeli ve zinde jenerik ile uzmanlık yetkinliklerini birleştiren bir kültür oluşturduğumuz için endüstri değişiminin ön saflarında yer almaya devam ediyoruz. Diğerlerinin uygulaması için endüstri standartlarını biz belirledik. Liderlik, yenilik, girişimcilik ve mütevazı idare DNA'mızda mevcuttur. Gelecekte endüstriyi daha da şekillendirmek üzere bunlardan yararlanmaya devam edeceğiz. Bu, S&P İndeksinin üç katını aşan ve Teva'nın uzun vadeli değer oluşturma geçmişini vurgulayan geçtiğimiz yirmi yılı aşkın süredir %1.600'ün üzerinde toplam bir hissedar getirisine (TSR)1 çevrilmiştir.

43.000'in üzerinde çalışanımız var ve 100 pazarda iş yapıyoruz, bunun yanı sıra Hindistan'da altı alan ve binlerce bağlı çalışan dahil olmak üzere dünya genelinde 60'ın üzerinde üretim alanında da iş yapıyoruz. On yıllardır bu Avrupa ve uzmanlık iş genel merkezlerimizin yer aldığı Hollanda'da yönetim, Arge ve üretim pozisyonlarındaki yaklaşık 1.000 çalışanla büyük bir varlığı da içermiştir. Tarihsel kökleri İsrail'de olan küresel bir şirket olarak geçmişimizden gurur duyuyoruz.

Ayrıca operasyonel, coğrafi ve kültürel bakış açısından büyük, küresel ve çeşitli kuruluşları başarılı bir şekilde entegre etme konusunda zengin bir geçmişe de sahibiz. Liderlik ekibimiz, satın alınan şirketin geçmişine saygılıdır ve her bir kuruluşun temel güçlü noktalarının, yetkinliklerinin ve yeteneğinin korunmasına odaklanmıştır. Mylan'n geçmişinin değerine ve önemine değer veriyoruz ve bunu koruma niyetindeyiz. Yıllardır Mylan ve çalışanları ile kurduğumuz kapsamlı etkileşimler aracılığıyla Mylan ve Teva çalışanlarının temel olarak hastaların yaşamlarını karşılanabilir, yüksek kaliteli ilaçlardan oluşan en geniş yelpazeye tüm dünya nüfusunun erişmesini sağlayarak iyileştirme konusunda bağlılığı ve derin tutkuyu paylaştıklarına inanıyoruz.

Her iki şirketten çok daha güçlü bir şekilde birleştirilmiş bir varlık için çalışan en iyi çalışanlara sahip olmakla sonuçlanan bu işlemden tam potansiyel değeri yakalama konusunda kararlıyız. Teva, her iki şirket genelinde en iyi çalışanları ve en iyi varlıkları tanımlama konusunda meritokratik ve adildir ve bu konuda taahhütte bulunmaktadır.

Stratejik uygunluk da aynı şekilde zorlayıcıdır. Teva ve Mylan'nı önerilen birleşimi, hem jeneriğimizi hem de uzmanlık farmasötik işimizi ilerletme noktasındaki açık bir şekilde belirtilen stratejimiz ile tam anlamıyla tutarlıdır. Önerilen birleşim, önemli varlıklarından ve jenerik ile uzmanlık noktasındaki yetkinliklerinden yararlanarak küresel jenerik alanını dönüştürme ve benzersiz, farklı bir işletme modeli oluşturma adına iyi konumlanmış endüstri lideri bir şirket oluşturacaktır. İşlem, boyut adına boyut hakkında değildir, daha ziyade tüm hissedarların avantajına iki şirketin eşsiz şekilde stratejik ve finansal olarak uygun olması hakkındadır.

Ürün portföyü, karmaşık teknolojiler ve pazarlama alanlarında iki şirketin yetkinlikleri yüksek oranda tamamlayıcıdır. Birlikte önemli bir değer oluşturma, yeni pazarlara nüfuz etme ve yeni yetkinlikler geliştirmemizi sağlayarak daha verimli bir hale geleceğiz. Başarılabilir büyük maliyet sinerjileri ve vergi tasarruflarına ilişkin fırsatların yıllık olarak yaklaşık 2 milyar ABD doları olması tahmin edilmekte ve  işlemin sonlandırılmasının üçüncü yıl dönümüne kadar büyük oranda başarılması beklenmektedir. Ayrıca birleşim birleşik şirketi, dünya genelinde çok daha fazla kişiye daha karşılanabilir ve daha kolay erişilebilir tedaviler sağlayarak hizmet verdiğimiz hastaları ve toplulukları olumlu şekilde etkilemede bir dünya lideri olarak konumlandıracaktır.

Tüm hissedarlar için değer oluşturma taahhüdünde bulunan kanıtlanmış liderlik ekibi

Yönetim Kurulu ve yönetim ekibi tam anlamda uyumlu ve bu işlem konusunda oy birliği ile destekleyicidir.

Yöneticilerimiz ile başlayıp işletmemiz, işlemlerimiz ve bilimsel alanlarımız genelinde genişleyen liderlik ekibimiz en iyiler arasındadır ve endüstride büyük saygı görmektedir. Jenerik, uzmanlık ve diğer ilişkili endüstrilerde yüksek oranda çeşitli ve zengin deneyime sahip gerçek anlamda küresel bir ekiptir. Kuruluşumuzun tüm seviyelerinde maliyet kontrolü ve engel taahhüdünde bulunan bir kuruluşuz. Bu, yalnızca seçilen birkaçının değil tüm hissedarların çıkarlarına olan bağlılığımızın bir yansıması olan engel ve performansa göre ödeme felsefemizi gözeten idari ödeme ve ek ödenekler konusundaki yaklaşımımızı içerir.

Teva yakın zamanda iş stratejisi ve kurumsal idare meselelerine ilişkin hissedarlarının görüşlerine büyük ölçüde dikkat ettiğinizi ve Yönetim Kurulumuzun birleşimi ve idaresinde kesin ve hızlı değişiklikler yaptığını göstermiştir. Yeni Yönetim Kurulu Başkanımız Profesör Yitzhak tarafından yönetilen Teva Yönetim Kurulu, deneyimli endüstri katılımcılarını gerçek anlamda bağımsız yöneticiler olarak ekleyip, çeşitliliği, küresel bakış açısını ve üyelik deneyiminin kapsamını geliştirip büyük ölçüde dönüştürülmüştür. Teva Yönetim Kurulu şirketimiz, stratejimiz ve hissedarlarımıza ilişkin paylaşılan bir taahhüdü ve yönetim ekibi ile yüksek oranda işbirlikçi çalışma ilişkilerini masaya koymaktadır.

Sizinki de dahil her şirket gibi biz de geçmişte sorunlar yaşadık ve ön sayfa "manşeti" olduk. Şu anki liderlik ekibimiz bu zorlukları tam anlamıyla ele almış ve Teva'yı dönüştürmüştür; Teva şu anda hiç olmadığı kadar güçlüdür. Kuruluşlar veya bireyler ile ilişkili geçmiş periyotların olaylarını yeniden ele almak bizden biri için jenerik endüstrisinin ve yüksek kaliteye sahip ürünlerinin itibarını iyileştirmedeki kolektif çalışmamıza gerçek değerini zor vermez, ayrıca birleşik bir şirket olarak gelecekteki büyüme ve değer oluşturmaya ilişkin bu geçerli ve nadir fırsatı değerlendirirken kuruluşlarımızdan herhangi birinin çıkarlarını da ilerletmez.

Teva liderliğini sürdürme, büyümeyi yönlendirme ve üstün finansal performansı devam ettirme noktasında iyi konumlandırılmıştır

2014 yılında CEO olduğumda ilk sırada yapılacak işin karlılığı iyileştirirken, organik büyümeyi yönlendirirken ve uzmanlık hattımızdaki sözleri tutarken jenerikteki küresel liderliğimizi güçlendirmek olacağının sözünü verdim. Güçlü 2014 sonuçlarımızın da gösterdiği gibi bunu yapmada başarılı olduk.

2014 sonuçlarımız, artan net gelirlerde 1 milyar ABD doları getiri sağlayarak karlılık ve çoklu ürün lansmanlarında önemli büyümeler ile endüstri lideri jenerik işimizde güçlü bir performans sergiledi ve 2015 yılında daha da güçlü sonuçlar bekliyoruz.

Zinde jenerik işimize ek olarak uzmanlık hattımız hissedarlara ve hastalara büyük değer sunmak ve Teva'nın gelecekteki gelirlerini çeşitlendirmek adına dengelenmiştir. Hattımız şu an için 20 adet son aşama ürün içerir. 2019 yılında 2014'te başarılı bir şekilde başlattığımız, 2015 ve sonrasında devam ettirdiğimiz yeni uzmanlık ürün lansmanlarından (COPAXONE® hariç) elde edilen risk ayarlamalı artan yıllık gelirlerde 4,5 milyar ABD doları kazanmayı bekliyoruz. Yakın zamanda 2019 yılından başlayarak hastalara ulaşmasını beklediğimiz tedaviler ile kronik ve episodik migren ilaçlarının geniş ölçekte karşılanmayan ihtiyacını karşılamada Teva'yı lider konumuna getireceğine inandığımız 2014 yılı Labrys satın alması ile hattımızı genişlettik. Mart 2015 tarihinde ayrıca hareket bozukluklarına ilişkin yenilikçi tedaviler portföyümüze ek olarak temel merkezi sinir sistemi bağışıklığımızı güçlendirerek 2019 yılında Teva'nın gelirini 800 milyon ABD doları değerine kadar arttırmasını beklediğimiz Auspex'in satın alınması anlaşmasını da duyurduk. Bu gelişmiş ürün teklifine ilişkin hasta ihtiyacı ve talebini açık bir şekilde vurgulayan %67'lik bir geri dönüş oranını halihazırda elde ettiğimiz COPAXONE® 40mg'ın ABD'deki başarılı lansmanı da dahil COPAXONE® bayiliğimizin sürecini ve çeşitli AB ülkelerinde ve diğer yerlerde başarılı ve daha fazla gelecek lansmanlarını yönetmeye devam ediyoruz.

Jenerik işimiz, devam eden maliyet optimizasyonu programlarımız ve uzmanlık hattımıza ilişkin güçlü bir büyüme olasılığının birleşimi aracılığıyla Teva, belirli olgun uzmanlık bayiliklerimizin öngörülen düşüşünü dengeleyerek önemli bir büyüme gerçekleştirecektir.

Teva ayrıca maliyet tasarrufları ve operasyonel iyileştirmelere ilişkin güçlü bir kayıt takibine de sahiptir. 2014 yılında net maliyet azalmalarında 600 milyon ABD doları elde ettik ve sırasıyla 2015 ve 2016 yıllarında 500 milyon ve 250 milyon ABD doları elde etmek adına yolumuzda devam ediyoruz, böylelikle yineleyen net maliyet azalmalarında toplamda 1,35 milyar ABD doları elde etmiş olacağız.

Pazar sırasıyla %27 ve %44'te duran fiyat değerleme ve her zamanki kar payımızdan oluşan Teva'nın bir ve üç yıllık toplam hissedar getirisi (TSR) ile bu başarıların farkına varmıştır. Özellikle CEO olarak atanmamın duyurulduğu ve ardından şu anki stratejimizi uygulamaya başladığımız 8 Ocak 2014 tarihinden bu yana Teva'nın TSR'si, S&P 500 İndeksinin %18'lik oranını ve S&P 500 – Farmasötik İndeksinin söz konusu periyottaki %29'luk getirisini büyük ölçüde geçerek %53 olmuştur.

Geleceğe yönelik yol

Bu işlemi keşfetmek için özel bir konuşma gerçekleştirmeyi tercih etmiş olmanızı tamamen anlıyorum. Ancak gerçek anlamda yapılmamış olası bir teklifi kamuya açık bir şekilde reddetmenizin ardından teklifimizi kamuya açık hale getirmekten başka bir şans bırakmadınız. Önceden gerçekleştirilen söz konusu reddi, Yönetim kurulunuz Teva'nın teklifine yanıt bile vermeden önce Perrigo için yapılan bir firma teklifiniz duyurmanızı ve herhangi bir yasal ya da iş kapsamındaki mutemet sorumlulukların doğru şekilde yerine getirilmesi ile bana gönderdiğiniz mektubun üslubunu anlamak oldukça güç.

Bu işlemi sürdürme konusunda tam taahhütte bulunuyoruz ve önümüzdeki en iyi yolun ilgili ekiplerimiz arasında yapıcı, iyi niyetli iletişim olduğuna inanıyoruz. Sizden bizimle üretken müzakereler gerçekleştirerek hissedarlarınızın en iyi çıkarlarını ilk sıraya koymanızı istiyoruz.

Geçen Cuma buluştuğumuzda söylediğim gibi Yönetim Kurulunuza Teva'ya bir genel bakış sunmaya ve Kurulunuzun sormak isteyebileceği her türlü soruya yanıt vermeye hazırız.

Kesinlikle Mylan Yönetim Kurulunun, değer oluşturmaya ilişkin benzersiz bir fırsat ve ilgili hissedarlarımız, müşterilerimiz, hastalarımız ve çalışanlarımız için birçok diğer avantaj sunan birleşim üzerine anlaşmaya varmak adına mümkün olan en kısa sürede yapıcı bir şekilde bizimle görüşeceğini umuyoruz. Bu, giderek daha da artan sayıdaki Teva ve Mylan hissedarından duyduğumuz bir mesajdır.

         

Saygılarımla,

           
         

/s/ Erez Vigodman

           
         

Erez Vigodman

         

Başkan ve CEO

           

Öncesinde 21 Nisan 2015 tarihinde duyurulduğu gibi Teva, yaklaşık olarak yüzde 50 nakit ve yüzde 50 hisse senedinden oluşan bir teklifle Mylan'ı hisse başına 82,00 ABD dolarından satın alma teklifinde bulunmuştur. Teva'nın Mylan için sunduğu teklif yaklaşık olarak 43 milyar ABD doları değerinde toplam bir öz kaynak değerine karşılık gelmektedir.

İşlem, finansman koşuluna tabi olmayacak ya da Teva hissedar oylamasını gerektirmeyecektir. Teva'nın teklifi, Perrigo'nun önerilen satın alımı ya da herhangi bir alternatif işlemini tamamlamaya bağlı değil Mylan'a bağlıdır.

Barclays ve Greenhill & Co., Teva'ya finansal danışmanlar olarak hizmet vermektedir. Kirkland & Ellis LLP ve Tulchinsky Stern Marciano Cohen Levitski & Co, Teva'ya hukuk danışmanı olarak hizmet vermektedir ve De Brauw Blackstone Westbroek ve Loyens & Loeff N.V. de Hollanda'daki hukuk danışmanları olarak görev almaktadır.

Teva Hakkında

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE and TASE: TEVA), her gün milyonlarca hastaya yüksek kaliteli, hasta merkezli sağlık hizmeti çözümleri sunan lider küresel bir farmasötik şirketidir. Genel merkezi İsrail'de bulunan Teva, neredeyse her tedavi alanında geniş kapsamlı jenerik ürünleri üretmek adına 1.000'in üzerinde molekülden oluşan portföyünden yararlanan dünyanın en büyük jenerik ilaç üreticisidir. Uzmanlık ilaçlarında Teva, solunum ürünlerinden oluşan güçlü portföyünün yanı sıra ağrı dahil merkezi sinir sistemi bozukluklarına ilişkin yenilikçi tedavilerde dünya lideri bir konuma sahiptir. Teva jenerik ve uzmanlık yetkinliklerini, ilaç geliştirme yetkinliklerini cihazlar, hizmetler ve teknolojiler ile birleştirerek karşılanmamış hasta ihtiyaçlarını ele almanın yeni yollarını oluşturmak adına küresel araştırma ve geliştirme departmanında entegre etmektedir. Teva'nın 2014 yılı net geliri 20,3 milyar ABD doları değerindedir. Daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: www.tevapharm.com.

Güvenli Liman Beyanı

Bu iletişim, yönetimin şu anki görüşlerine ve beklentilerine dayalı olan 1995 Menkul Kıymetler Dava Reformu Yasası'nın anlamı içindeki ileriye yönelik beyanları içerir, birçok öngörüyü, bilinen veya bilinmeyen riskleri ve zaman içinde değişen ve gelecekteki sonuçların, performansın ya da başarıların, söz konusu beyanlarda açık ya da dolaylı  bir şekilde belirtilen sonuçlardan, performanstan veya başarılardan farklılaşmasına neden olabilecek belirsizlikleri kapsar. Bu öngörüler, bilinen ve bilinmeyen riskler ve belirsizlikle, bunlarla sınırlı kalmayacak şekilde şunları içerirler; 31 Aralık 2014 tarihinde sonlanan yıl için Form 20-F'deki Yıllık Rapor'da konuşulan ve ABD Sermaye Piyasası Kurumu ("SEC") ile doldurulan diğer belgelerdekiler ve işbu belge ile faktörlerin referans olarak kullanıldığı, SEC ile oluşturulan Mylan belgelerinde zaman zaman ayrıntılandırılan Mylan işleri ile ilişkili olanlar. İleriye yönelik beyanlar genellikle şu sözcüklerle tanımlanır: "beklemek", "öngörmek", "inanmak", "niyetlenmek", "tahmin etmek", "-ecek", "-ecekti", "-ebilirdi", "-meli/malı", "-ebilir", "planlamak" ve benzeri ifadeler. Tarihsel gerçeklere ilişkin beyanların dışında tüm beyanlar, Mylan'ın teklif edilen satın alınmasıyla, teklif edilen işlemin finansmanıyla, beklenen gelecek performansıyla (beklenen işlemlere ilişkin ve finansal rehberlik sonuçları dahil) ve birleşik şirketin finansal durumu, işlem sonuçları, stratejisi ve planlarıyla ilişkili beyanlar dahil ileriye yönelik beyanlar olarak kabul edilebilecek beyanlardır. Gerçek sonuçların, performansın veya başarıların, bu iletişimde bulunduğumuz ileriye yönelik beyanlardan önemli ölçüde farklılaşmasına neden olabilecek önemli faktörler şunları içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir: Teva ve Mylan arasındaki hiçbir işlemin etkilenmeyeceği ya da bir işlemin farklı hüküm ve koşullarda uygulanmaya devam edileceği olasılığı dahil olmak üzere Teva ve Mylan arasındaki herhangi bir olası işlemin nihai sonucu; birleşik şirketin gelecekteki finansal durumu, işlem sonuçları, stratejisi ve planları dahil Teva ve Mylan'nın işletme birleşiminin etkileri; işlemin zamanlamasından itibaren yaşanan belirsizlikler; işlemin ve Mylan'ın işlemleri ile işlemlerimizi entegre etmemizin (beklenen herhangi bir sinerji de dahil) beklenen avantajlarının bizim tarafımızdan tam olarak gerçekleştirilememesi ya da beklenenden daha uzun sürede gerçekleştirilmesi olasılığı; bu iletişimin ya da olası işlemin sonlandırılmasının olumsuz etkileri de dahil olmak üzere Teva veya Mylan hisselerinin pazar fiyatları üzerindeki olumsuz etkiler; teklif edilen ya da beklenen hükümlere ilişkin yönetmelik onaylarının alınması ve her bir olayda zamanında olacak şekilde gerekli herhangi bir hissedarın onayının alınması da dahil teklife ilişkin diğer koşulların yerine getirilmesi becerisi; bizim veya Mylan'ın, herhangi birimizin geçerli ya da geleceğe ilişkin sözleşme ve kredi kolaylıklarına dair tüm vaatlerin yerine getirilmesi becerisi, bunlardan birinin ihlali durumunda zamanında bir tutumla yerine getirilmemesi halinde çapraz varsayılan hükümler kapsamında diğer yükümlülüklerin varsayılanını tetikleyebilecek olması; bizim veya Mylan'ın kredi risklerinin yanı sıra para birimi dalgalanmalarına ve kısıtlamalara maruz kalmamız; sağlık hizmeti yönetmeliğinde ve farmasötik fiyatlandırma ile tedarikte gerçekleştirilen reformların etkileri; biyoteknoloji tabanlı ilaçların kaydı ve onayına ilişkin yasal ve yönetmelikle ilişkili yolları çevreleyen belirsizlikler; diğer pazar katılımcılarının rekabetinin etkisi; bizim ya da Mylan'ın dünya genelindeki önemli işlemlerinde politik ya da ekonomik dengesizlik, yolsuzluk, temel düşmanlıklar veya terör eylemlerinin olumsuz etkileri; 31 Aralık 2014 tarihinde sonlanan yıl için Form 20-F'deki Yıllık Raporumuzda ve SEC ile oluşturulan diğer belgelerde ayrıntılandırdığımız belirsizlikler ve diğer faktörler ve Mylan'ın SEC ile oluşturduğu raporlarında ve belgelerinde ayrıntılandırdığı riskler, belirsizlikler ve diğer faktörler. Bize ya da bizim adımıza iş gerçekleştiren herhangi bir kişiye ilişkin ileriye yönelik tüm beyanlar, bu önlem niteliğindeki beyan tarafından bütünlükleri dahilinde açık bir şekilde nitelendirilmiştir. Okuyucuların, ileriye yönelik bu beyanlardan herhangi birine zamansız güven duyma konusunda dikkatli olmaları gerekir. İleriye yönelik beyanlar yalnızca bulunuldukları tarihten itibaren geçerlidir ve yeni bilgilerin, gelecekteki olayların sonucu olarak ya da başka bir şekilde güncelleme ya da düzenleme yükümlülüğümüz yoktur.

EK BİLGİLER

Bu iletişim yalnızca bilgi amaçlıdır ve herhangi bir menkul değerin satın alınmasına ilişkin bir teklif ya da satışına ilişkin bir teklif talebi oluşturmaz. Bu iletişim, Teva'nın Mylan ile gerçekleştirdiği bir iş birleşimi işlemi teklifi ile ilişkilidir. Bu teklifi destekler biçimde ve gelecekteki gelişmelere tabi olarak Teva ve Mylan, SEC ile bir ya da daha fazla vekil beyanı, kayıt beyanı ya da diğer belgeleri doldurabilir. Bu iletişim, Teva ve Mylan'ın teklif edilen işlem ile bağlantılı olarak doldurduğu ya da doldurabileceği herhangi bir vekil beyanına, kayıt beyanına, projeye veya diğer belgelere bir yedek değildir. Değiştirildiği şekilde 1933 ABD Menkul Değerler Yasası, Bölüm 10 gerekliliklerini yerine getiren bir proje aracılığıyla olmasının dışında menkul değerlere ilişkin hiçbir teklif yapılmamalıdır. YATIRIMCILAR VE MENKUL DEĞER SAHİPLERİ'NİN SEC İLE OLUŞTURULMUŞ OLABİLECEK VEKİL BEYAN(LAR)INI, KAYIT BEYANINI, PROJEYİ VE DİĞER BELGELERİ, TEKLİF EDİLEN İŞLEME İLİŞKİN ÖNEMLİ BİLGİLER İÇEREBİLECEKLERİ İÇİN ULAŞILABİLİR OLMALARI DURUMUNDA VE OLDUKLARINDA DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE BÜTÜNÜYLE OKUMALARI GEREKİR. (Ulaşılabilir olması durumunda ve olduğunda) herhangi bir tanımlayıcı vekil beyanı, hissedarlara postalanacaktır. Yatırımcılar ve menkul değer sahipleri, http://www.sec.gov adresli SEC'nin web sitesi aracılığıyla Teva tarafından SEC ile oluşturulan bu iletişimin, herhangi bir vekil beyanının, kayıt beyanının, projenin ve diğer belgelerin (her durumda ulaşılabilir olması  durumunda ve olduğunda) ücretsiz kopyalarını edinebilirler.

1 Factset'ten tüm TSR verileri; alınan kar paylarının yeniden yatırılacağı öngörülmektedir

Bu duyurunun orijinal kaynak dildeki metni, resmi ve geçerli versiyondur. Çeviriler sadece yardımcı olmak amacıyla sunulmuştur ve kanuni geçerlik sahibi tek metin olan kaynak dilde hazırlanan metin ile çapraz başvuru yöntemine göre incelenmelidir.

 

İletişim

İletişim
Yatırımcılar
Amerika
Kevin C. Mannix
215-591-8912
Ran Meir
215-591-3033
veya
D.F. King & Co., Inc.
Jordan Kovler / Tom Germinario
212- 269-5550
ya da
İsrail
Tomer Amitai
972 (3) 926-7656
veya
Medya
Teva United States
Denise Bradley
215-591-8974
ya da
Amerika
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher
Joele Frank / Tim Lynch / Meaghan Repko
212-355-4449
veya
Teva Israel
Iris Beck Codner
972 (3) 926-7687
ya da
Hollanda
Citigate First Financial
Uneke Dekkers / Petra Jager / Suzanne Bakker
+ 31 20 575 40 10

 

Kaynak: Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

 

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın