Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.10
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
arşiv

Murata, Peregrine Semiconductor şirketini Hisse Başına 12,50 $ Nakit ödeyerek Satın Aldı

23.08.2014 - Güncelleme : 23.08.2014
Murata, Peregrine Semiconductor şirketini Hisse Başına 12,50 $ Nakit ödeyerek Satın Aldı

 

 

Murata, Peregrine Semiconductor şirketini Hisse Başına 12,50 $ Nakit ödeyerek Satın Aldı

Bu satın alma işlemi Murata'nın konumunu dünyanın önde gelen bir RF sistem çözümleri sağlayıcısı olarak geliştiriyor.

KYOTO, Japonya & SAN DIEGO--(BUSINESS WIRE)-- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TSE/OSE: 6981) şirketinin tamamına sahip olduğu bir iştirak olan Murata Electronics North America, Inc.,,ve Peregrine Semiconductor Corporation (Peregrine) (NASDAQ: PSMI) bugün Murata'nın, Peregrine'nin önemli hisselerini satın alacağı kesin anlaşmanın yapılmış olduğunu duyurdular. Hisse başına 12,50 $ nakit ya da toplam işlem değeri olarak 471 milyon $ (Murata'nın mevcut elinde tuttukları hariç 465 milyon $) ödeme yapılacak. Peregrine, RF SOI'nin (yalıtkan üstü silikon) kurucusu olup ileri Radyo Frekansı (RF) çözümlerinde liderdir ve mobil ve analog uygulamalarda RF ön uç (RFFE) çözümlerinde önde gelen bir sağlayıcıdır. Peregrine, işlemin kapanmasından sonra, Murata'nın ana işi genişletme stratejisinin bir parçası haline gelecektir. Peregrine, Murata'nın tamamına sahip olduğu bir iştirak olacak ve dünyanın en zorlu RF sorunlarının çözümlenmesini hedefleyen mevcut iş modeline devam edecektir.

Murata Başkan Yardımcısı, İletişim İş Birimi Direktörü Norio Nakajima, “Bu satın alma işlemi Murata'nın dünyanın önde gelen mobil RF modül yeteneklerini Peregrine'nin sınıfında en iyi RF ön uç ürünleri ile birleştirecektir. Peregrine yetenekli RF mühendislerinden oluşan bir ekibe sahiptir" demektedir. "Peregrine RF SOI'yi keşfetmiş, geliştirilmesine 20 yıl liderlik yapmış ve endüstrideki ilklerin büyük çoğunluğunu başarmıştır. Uzun yıllar onlarla yakın şekilde çalıştık. Küresel 1 tamamen-silikon entegre RF ön uç devreleri dahil olmak üzere getirdikleri yenilikler mobil endüstrisi için çok önemli stratejik bir alandır. Bu işlem mevcut ortaklığımızı derinleştirecek ve bizi bu alanda genişleyen fırsatlarla karşılaşacağımız bir konuma getirecektir.”

Peregrine Semiconductor Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su, PhD dereceli Jim Cable, “Murata dünyanın lider RF modül ve filtre sağlayıcısıdır, onlarla uzun yıllara dayanan ortaklığımızdan çok fayda sağladık. Murata'nın lider ürünleri ile Peregrine Semiconductor'ın lider teknolojiye sahip SOI ürünlerinin bileşimi seçkin pazarlarımızda bizi girişimci bir rekabetçi konumuna getirecektir" demiştir. “Murata ekibinin parçası olarak mevcut ortaklığımızı genişletebilecek ve endüstrinin entegre edilmiş tamamen-CMOS RF ön uç teknolojisine geçişini hızlandırabileceğiz. Mevcut pazarlarımızın tümünde müşterilere lider çözümler sağlamaya bağlılığımız devam etmektedir. Murata'nın kapasitesine çok büyük saygı duyuyoruz ve birlikte harika şeylerin altına imza atmayı dört gözle bekliyoruz.”

Bu satın alma işlemi, Murata'ya, mobil teknolojilerin büyüyen entegrasyonu bakımından kilit öneme sahip alanlar olan ileri RF Ön uç yeteneklerini ve dünyanın en iyi Yalıtkan Üstü Silikon (SOI) proses teknolojisini sağlayacaktır. Akıllı telefonların ve diğer kablosuz cihazların radyo gereksinimleri daha karmaşık hale gelmeye devam etmektedir. Bu karmaşıklık sadece silikon teknolojisiyle çözümlenebilir. Peregrine, akıllı telefonlar, test ve ölçüm, otomotiv, kamu güvenliği radyo ve kablosuz Altyapı dahil çok sayıda kablosuz pazara tedarik sağlamaktadır. Peregrine aynı zamanda Murata'ya tüm RF SOI ön uç teknolojisini kapsayan güçlü bir Fikri Mülkiyet Hakları (IPR) portföyü sunacaktır.

Her iki şirketin yönetim kurulu tarafından onaylanmış olan bu işlemin, Peregrine'nin paydaşlarının onay vermesine, düzenleyici makam onaylarına ve diğer geleneksel kapatma şartlarına bağlı olarak 2014 sonu ya da 2015 başı itibariyle kapanması öngörülmektedir.

Peregrine Semiconductor – Dünyanın En Zorlu RF Güçlüklerini Çözümler

Peregrine Semiconductor Corporation (NASDAQ: PSMI), RF SOI'nin (yalıtkan üstü silikon) kurucusudur ve yüksek performansa sahip entegre RF çözümleri alanında lider bir "fabrikasız" (fabless) tedarikçidir. Peregrine ve kurucu ekibi 1988 yılından beri, RF pazarında lineerlik gibi en büyük zorlukları çözümleyebilmek için ihtiyaç duyulan performans üstünlüğünü sunmak için UltraCMOS® teknolojisini - SOI'nin patentli ve gelişmiş bir şekli - mükemmelleştirmektedir. Sınıfında en iyi performansa sahip ürünleri ve monolitik entegrasyonu sunan ürünlere sahip Peregrine, otomotiv, geniş bant, endüstriyel, İnternet, askeriye, mobil cihazlar, akıllı telefonlar, uzay, test ve ölçüm ekipmanı ve kablosuz altyapı pazarlarının liderleri için güvenilir bir seçenektir. Peregrine, alınmış ve onay bekleyen 180'in üzerinde patent sahibidir ve 2 milyar UltraCMOS birimi sevk etmiştir. Daha fazla bilgi için, http://www.psemi.com adresini ziyaret edin.

Murata hakkında

Murata Manufacturing Co., Ltd. seramik tabanlı pasif elektronik parçaların ve çözümlerin, iletişim modüllerinin ve güç kaynağı modüllerinin tasarımında, üretiminde ve satışında dünya çapında bir liderdir. Yıllık 846 milyar ¥ (~8,4 milyar USD) gelire sahip olan Murata, ileri elektronik malzemelerin ve lider teknolojinin, çok fonksiyonlu, yüksek yoğunluklu modüllerin geliştirilmesi alanında çalışmaktadır. Şirket tüm dünyaya yayılmış üretim tesislerine ve çalışanlara sahiptir. Daha fazla bilgi için Murata'nın web sitesini http://www.murata.com/ adresinden ziyaret edebilirsiniz.

Danışmanlar

Deutsche Bank ve Evercore, Peregrine'e finansal danışmanlar olarak hizmet vermiş, Gunderson Dettmer Stough Villeneuve Franklin & Hachigian, LLP de hukuk müşaviri olarak hizmet vermiştir. Mitsubishi UFJ Morgan Stanley, Murata'ya finansal danışman olarak hizmet vermiş, Simpson Thacher & Bartlett LLP de hukuk müşaviri olarak hizmet vermiştir.

İleriye Dönük Beyanlara İlişkin Uyarıcı Beyan

Bu basın bülteninde yer alan belirli bilgiler, düzenlenmiş şekliyle 1933 Menkul Kıymetler Kanunu Bölüm 27A ve düzenlenmiş şekliyle 1934 Menkul Kıymetler Borsası Kanunu Bölüm 21E kapsamında "ileriye dönük beyan" teşkil edebilir. Bu ileriye dönük beyanlar genellikle "istek", "öngörme", "düşünme" gibi kelimeler ya da benzer anlamlar katan kelimeler ya da sözcük grupları varlığı ile tespit edilebilir. Gerçek sonuçlar ileriye dönük ifadelerde tasarlananlardan ya da tahmin edilenlerden çok büyük ölçüde farklılık gösterebilir. Gerçek sonuçların büyük ölçüde farklılık göstermesine neden olan faktörler arasında, dahil ama sınırlayıcı olmamak kaydıyla şunlar bulunur: şunlarla ilişkili riskler ya da belirsizlikler - önerilen işlemin tamamlanmasından önceki koşullar, dahil ama sınırlayıcı olmamak kaydıyla paydaşın ve düzenleyici makamların onayının alınması; beklenmeyen zorluklar ya da önerilen işlemlere ilişkin beklenmeyen masraflar; Peregrine ve diğerleri aleyhine önerilen işlemin duyurusunu takiben başlatılmış yasal takipler; mevcut planların ve faaliyetlerin duyuru nedeniyle ve önerilen işlemin askıda olması nedeniyle bozulması; çalışanı elde tutmada duyuru ve önerilen işlemin askıda olması nedeniyle potansiyel zorluklar; müşterilerin, dağıtımcıların, tedarikçilerin ve rakiplerin önerilen işlemin duyurulmasına verdiği tepki; 28 Aralık 2013'te sona eren yıl için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna ("SEC") Peregrine tarafından sunulan 10-K Formundaki Yıllık Raporu ve SEC'e Peregrine tarafından sunulan Form 10-Q ve 8-K'daki sonraki raporlarda tanımlanan diğer faktörler. İleriye dönük ifadelerin doğaları gereği risklere ve belirsizliklere tabi olması nedeniyle, ki bunların bazıları tahmin edilemez yada sayılara dökülemez, ileriye dönük ifadelere, gelecekteki olayların tahminleri olarak güvenilmemeli ya da bu ifadeler Murata'nın ya da Peregrine'nin bu basın bülteninin tarihinden sonraki bir tarihe dönük görüşlerini temsil ediyor olarak kabul edilmemelidir. Murata ve Peregrine bu basın bültenindeki bilgileri, yasalar gerektirmediği sürece, güncellemeye dair hiçbir yükümlülüğe sahip değildir. Okuyucular sadece bu basın bülteninin tarihi itibariyle gerçekleşenleri anlatan geleceğe dönük beyanlara çok fazla güvenmemeleri konusunda uyarılır.

İlave Bilgiler ve Bulunabilecekleri Yerler

Bu iletişim Murata tarafından Peregrine'nin satın alınmasına yönelik öneri ile ilgili bir talep materyali olarak kabul edilebilir. Önerilen işlemle bağlantılı olarak Peregrine ilişkili materyalleri SEC'ye sunma amacındadır, bunların arasında Program 14A üzerine vekil beyanı da bulunmaktadır. PEREGRINE HİSSE SENEDİ SAHİPLERİ, PEREGRINE'NİN VEKİL BEYANI DAHİL OLMAK ÜZERE SEC'YE SUNULAN TÜM İLİŞKİLİ DOKÜMANLARI OKUMALARI KONUSUNDA TEŞVİK EDİLMEKTEDİR, ÇÜNKÜ BUNLAR ÖNERİLEN İŞLEM HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER İÇERECEKTİR. Yatırımcılar ve hisse senedi sahipleri dokümanları ücretsiz olarak SEC web sitesinden www.sec.gov edinebilecekler ve Peregrine tarafından sunulmuş dokümanları ücretsiz olarak Peregrine web sitesinde (http://www.psemi.com) "Yatırımcılar" sekmesi altında edinebileceklerdir. Ek olarak, Peregrine tarafından SEC'ye sunulan vekil beyanı ve diğer belgeler (mevcut olduğunda), Peregrine, [Sekreter Ofisi], 9380 Carroll Park Drive, San Diego, CA 92121 adresinden ya da (858) 731-9400 numaralı telefondan talepte bulunmak suretiyle Peregrine'den ücretsiz olarak temin edilebilecektir.

Talebe Katılanlar

Peregrine ve direktörleri ve üst düzey yöneticileri, önerilen işlemle ilişkili olarak Peregrine adi hisse senetleri sahiplerinin verdiği talep vekaletindeki katılımcılar olarak kabul edilebilecekler. Hisse senedi sahipleri 28 Aralık 2013'te sona ermiş olan mali yıl için SEC'ye 19 Şubat 2014'te sunulan Form 10-K'daki Peregrine'nin Yıllık Raporunda ve onun SEC'ye 20 Mart 2014'te sunulmuş olan 2014 yıllık paydaş toplantısı için tanımlayıcı vekil beyanında Peregrine ve direktörleri ve üst düzey yöneticileri ile ilgili olarak sırasıyla adları, ortaklıkları ve payları dahil olmak üzere bilgi edinebilirler. Peregrine hisselerinin sahiplerinin değiştiği ölçüde, 2014 Yıllık Toplantısı için tanımlayıcı vekil beyanında içerilen miktarlar da SEC'ye sunulan Form 4'teki Mülkiyet Değişiklik Beyanları'nda yansıtılmıştır ya da yansıtılacaktır. Yatırımcılar bu katılımcıların paylarına dair önerilen işleme ilişkin bu vekil beyanını mevcut olduğunda okuyarak ilave bilgi edinebileceklerdir.

İlave Bilgiler ve Bulunabilecekleri Yerler

Önerilen işlemle bağlantılı olarak Peregrine, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna ("SEC") bir vekil beyanı ve işleme yönelik olarak ilgili belgeleri sunacaktır. PEREGRINE HİSSE SENEDİ SAHİPLERİ, PEREGRINE'NİN VEKİL BEYANI DAHİL OLMAK ÜZERE SEC'YE SUNULAN TÜM İLİŞKİLİ DOKÜMANLARI OKUMALARI KONUSUNDA TEŞVİK EDİLİRLER, ÇÜNKÜ BUNLAR ÖNERİLEN İŞLEM HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER İÇERECEKTİR. Yatırımcılar ve hisse senedi sahipleri vekil beyanının ve diğer belgelerin bir kopyasını mevcut olduklarında Yatırımcı İlişkileri, Peregrine, 9380 Carroll Park Road, San Diego, CA 92121 (Telefon: 858-731-9499) adresinden elde edebilecektir. Ek olarak, Peregrine tarafından SEC'ye sunulan dokümanlar ücretsiz olarak www.sec.gov adresindeki SEC web sitesinden edinilebilir.

Peregrine ve direktörleri, üst düzey yöneticileri ve belirli diğer yönetim üyeleri ve çalışanları SEC kurallarına göre önerilen işlemle bağlantılı Peregrine hisse senetleri sahiplerinin verdiği talep vekaletindeki katılımcılar olarak kabul edilebilecek olup, bunlar genel olarak Peregrine paydaşlarından farklı olabilir. Bu direktörlerin ve yöneticilerin paylarına ilişkin bilgiler Peregrine vekil beyanında ve SEC'ye önceden sunulmuş Form 10-K'deki Yıllık Raporlarda bulunacak ve talepteki tüm Peregrine katılımcılarına yönelik bilgiler önerilen işlemle ilgili vekil beyanında mevcut olduğunda bulunacaktır. Bu belgelerin her biri ücretsiz olarak http://www.sec.gov adresindeki SEC web sitesinde bulunabilecek ve Yatırımcı İlişkileri, Peregrine, 9380 Carroll Park Road, San Diego, CA 92121 (Telefon: 858-731-9499) adresinden elde edebilecektir.

Bu duyurunun orijinal kaynak dildeki metni, resmi ve geçerli versiyondur. Çeviriler sadece yardımcı olmak amacıyla sunulmuştur ve kanuni geçerlik sahibi tek metin olan kaynak dilde hazırlanan metin ile çapraz başvuru yöntemine göre incelenmelidir.

 

 

İletişim Bilgileri

Murata Manufacturing Co., Ltd.
Yoshihiro Nomura, Halkla İlişkiler Yöneticisi
075-955-6786
ya da
Basın İçin:
Junko Matsumura, +81 75 955 6786
ya da
Harumi Sekiguchi, +81 75 955 6786
ya da
Peregrine Semiconductor, Inc.
Yatırımcı İlişkileri İçin:
Jonathan Goldberg, +1 858 232 7864
ya da
Basın İçin:
Jackie Townsend, +1 619 247 3569

 

Kaynak: Peregrine Semiconductor Corporation

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın