Dolar
32.56
Euro
35.02
Altın
2,319.31
ETH/USDT
3,160.20
BTC/USDT
64,288.00
BIST 100
9,722.09
Spor, spor gündemi, arşiv, Dünyadan Spor

"Atlarla dans"ın kraliçesi Lina

At terbiyesinde Türkiye'ye ilk birinciliğini kazandıran Lina Uzunhasan, olimpiyat madalyası hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

25.03.2015 - Güncelleme : 25.03.2015
"Atlarla dans"ın kraliçesi Lina

ANKARA - İlknur Çetinbaş

At terbiyesinde Türkiye'ye ilk birinciliğini kazandıran Lina Uzunhasan, olimpiyat madalyası hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. 

At terbiyesinde en iyi ülkelerin yarıştığı Uluslararası Roosendaal CDI Yarışları'nda elde ettiği başarıyla adını Türk dresaj tarihine altın harflerle yazdıran Uzunhasan,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü anlatan Uzunhasan, "Ülkeme bir olimpiyat şampiyonluğu kazandırmayı çok arzuluyorum. Bunun için çok çalışıyorum" dedi. 

'Donna Ray tam bir prenses'

Donna Ray'in tam bir prenses olduğunu dile getiren Uzunhasan, "Çok nazlı ve seçici bir kız ama aynı zamanda kocaman bir bebek. Bu yüzden aile içinde ona 'ayıcık' diyoruz. Donna, benim  suç ortağım. Bazen o zorlanıyor, bazen ben. Kötü günlerimiz olsa da birbirimizi çok seviyoruz ve tamamlıyoruz. Donna her geçen gün ata binmeyi bana daha da sevdiriyor" ifadelerini kullandı.  

'Bir sponsorum olmasını çok isterdim'

CDIJ'nin, ülkelerin en iyi binicilerinin yarıştığı yarışlar için kullanılan bir kod olduğunu anlatan Uzunhasan, dünya sıralamasında 24. sırada bulunduğunu söyledi. Nisan ayında büyük ihtimalle 15. sıraya kadar yükselebileceğini dile getiren Uzunhasan, "Bu yıl, nisan ve mayıstaki CDIJ yarışlarının yanı sıra Fransa'da Avrupa Şampiyonası var. Hedefim buralarda da en iyi dereceleri elde etmek. Yaptığım spor oldukça masraflı. Giderlerimi ailem karşılıyor ama bir sponsorumun olmasını çok isterdim" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın