Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol, arşiv, Dünyadan Spor

Beşiktaş'a Belçikalı rakip

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi, Belçika'nın Brugge takımı oldu.

27.02.2015 - Güncelleme : 27.02.2015
Beşiktaş'a Belçikalı rakip

ANKARA

UEFA Avrupa Ligi'nde 2014-2015 sezonu son 16 turu kuraları belirlendi.

İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen kura çekiminde Beşiktaş'ın rakibi, Belçika'dan Club Brugge oldu. Siyah-beyazlılar, ilk maçını 12 Mart'ta deplasmanda, rövanşı ise 19 Mart'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan siyasi gerginlik nedeniyle tarafların birbiriyle eşleşmesine izin verilmediği kura çekiminde turnuvada son 16'ya kalan takımlar şöyle eşleşti:

Everton (İngiltere) - Dinamo Kiev (Ukrayna)

Dnipro (Ukrayna) - Ajax (Hollanda)

Zenit (Rusya) - Torino  (İtalya)

Wolfsburg (Almanya) - Inter (İtalya)

Villarreal  (İspanya) - Sevilla (İspanya)

Napoli (İtalya) - Dinamo Moskova (Rusya)

Club Brugge (Belçika) - Beşiktaş (Türkiye)

Fiorentina (İtalya) - Roma (İtalya)

"Club Brugge nispeten iyi bir kura"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda rakipleri olan Belçika ekibi Club Brugge'ün nispeten iyi bir kura olduğunu söyledi. 

UEFA Avrupa Ligi kura çekiminin ardından kulüp binasında medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Fikret Orman, Club Brugge eşleşmesiyle ilgili olarak, "Hayırlısı olsun. Beşiktaş takımı dünkü gibi oynarsa, kuradan kimin çıkacağı hiç fark etmezdi. Club Brugge, muhtemel rakipler arasında nispeten daha iyi bir kura gibi gözüküyor ama UEFA Avrupa Ligi'nin son 16 takımı arasına kalan tüm ekipler kuvvetli" diye konuştu.

Club Brugge'ün Belçika'nın önemli bir takımı ve lig lideri olduğunu aktaran Orman, "Çok büyük bir avantajımız var. Bizim doğum günümüzde, 19 Mart'ta (19.03) İstanbul'da maç yapacağız. Allah öyle nasip etti. İnşallah herkesi sevindireceğiz. Gittiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kulüp asbaşkanı Deniz Atalay'ın daha önceden rakip olarak Club Brugge'ü istediğini dile getiren başkan Orman, "Deniz Bey kafayı takmıştı Club Brugge'e. Bu takımı rakip olarak istiyordu ve kura çekiminden de böyle çıktı" dedi.

"80 bin taraftara oynadık"

UEFA Avrupa Ligi'nde dünkü Liverpool maçını 80 bin taraftara karşı oynadıklarını anlatan Fikret Orman, Atatürk Olimpiyat Stadı'na taraftar gelmemesiyle ilgili yapılan eleştirilere de göndermede bulundu.

Dün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda inanılmaz bir atmosfer olduğunu vurgulayan Orman, şunları söyledi:

"Bu stadın yerinin uzak olduğu, gidiş gelişte problem yaşandığı, seyir sevkinin bulunmadığı şeklinde sözleri çok duyduk. Aynı statta, aynı saatlerde bir hafta içi maçı ve 80 bin kişiye karşı oynadık. Unutulmasın ki Beşiktaş takımı şampiyonluğa oynuyor ve inşallah da olacağız. Şampiyon olmayı çok istiyoruz. Bursaspor'la maç yaptık, 5 bin bilet satıldı. Buradan da sitemimi iletmek istiyorum. Bu takım taraftarıyla bütünleştiği zaman coşkulu oynuyor ve keyif veriyor. Buna şahit olduk. İlla Avrupa kupası maçlarında değil, şampiyonluğa giderken tüm maçlarda taraftarımıza ihtiyacımız var. Biz, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zemin problemleriyle beraber, orada futbol ambiyansını tutturamadığımız için Ankara'da veya Konya'da oynadık."

Beşiktaş takımının Liverpool maçı sonrası önce Ankara'ya, ardından Sivas'a, sonra da Belçika'ya gideceğini söyleyen başkan Orman, "Yani devamlı deplasmana gidiliyor. Bu çocukların da dinlenmeye, aileleriyle birlikte zaman geçirmeye ihtiyaçları var. Bu bir fedakarlıksa, hep beraber yapacağımız bir fedakarlıktır. Sadece güzel maçlardan sonra sevinerek değil, birlikteliğimizi, el ele tutuşmamızı her zaman yapmamız lazım. Tüm camiamızın kol kola beraber olmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Beşiktaş'ta transfer kişisel olarak yapılmaz"

Fikret Orman, devre arası transferlerinden Tolgay Arslan ve Daniel Opare'nin Liverpool maçındaki performanslarının hatırlatılması üzerine, "Beşiktaş'ta kişisel olarak transfer yapılmaz. Beşiktaş'ın başkanı, yöneticisi, hocası ve izleme heyeti de tek başına yapmaz. Bunu bir koordinasyon içerisinde götürüyoruz" diye konuştu.

Teknik direktörün istediği veya onay verdiği oyuncular olduğunu ancak öncelikle futbolcu izleme heyetinin raporlarını dikkate aldıklarını anlatan siyah-beyazlı kulübün başkanı, şöyle devam etti:

"Ben kulüp başkanı olarak da gidip maçları canlı seyrediyorum. Bu sezon sonu yapacağımız 1-2 transferimiz var mesela. Gidip onları seyrediyorum. Tolgay Arsan ile alakalı, ben 2 sene önceden başlayarak maçlarını canlı olarak izledim. İzleme heyetimiz, hocamız, yöneticilerimiz takip ediyor. Transferi tombaladan çeker gibi yapmamaya gayret ediyoruz." 

Demba Ba, Sosa, Gökhan Töre, Cenk Tosun gibi isimlerin stratejiyle getirildiğini vurgulayan Orman, "Milosevic sakatlık geçirdi ama göreceksiniz iyileştiğinde büyük katkı verecek. Hepsinin karakter analizi yapılarak transfer gerçekleştiriliyor Sadece iyi futbolcu olarak almıyoruz. Karakteri nasıl, takıma uyumu nasıl olur, camiamıza uyum sağlayabilir mi diye bakıyoruz. Sahaya çıktıkları zaman da sanki 40 senelik bir Beşiktaşlı gibiler. Bizim bir ailemiz ve huzurumuz var. Bunu korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"En büyük hedefimiz, birkaç tane Avrupa kupası getirmek"

Fikret Orman, yönetim olarak hedeflerinin birkaç tane Avrupa kupası kazanmak olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ın bütçesinin, UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakipleri Club Brugge'ün neredeyse iki katı olduğunu anlatan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Stadımızın açılmasıyla birlikte bu oran en az 4 misli daha büyük olacak. Real Madrid, Barcelona, Chelsea gibi bizden daha büyük bütçeli ekipler var ama Sevilla'dan, Villarreal'den, rakiplerin birçoğundan daha büyük bütçeliyiz. Bunlar da kimsenin cebinden verilen kaynak değil. Kulüp yönetiminin organize ettiği sponsorluklar, stat gelirleri, pazarlama gelirleri, yani Beşiktaşlıların parası. Sevilla bu kupayı bizden daha küçük bütçelerle alabiliyorsa Beşiktaş niye alamasın? Ütopik değil, normal bir şey. En büyük hedefimiz bu kulübe birkaç tane Avrupa kupası getirmektir. Olabileceğine inanıyorum."

"En önemli şey lig şampiyonluğu"

Başkan Orman, teknik direktör Slaven Bilic'in, Süper Lig'i yemek, Avrupa kupasını ise tatlı olarak nitelendirdiğinin aktarılması üzerine, "Bizim için en önemli şey lig şampiyonluğudur. UEFA Avrupa Ligi önemsiz değil ama lig şampiyonluğu daha önemli bizim için" diye konuştu.

Tüm maçlarını deplasmanda oynadıklarını, ceplerinden para vererek stat kiraladıklarını söyleyen Fikret Orman, şöyle devam etti:

"Kendi imkanlarıyla stat yapan bir kulübüz. Kendi stadımıza şampiyon olarak dönmek istiyoruz. UEFA bizim önümüze bir perde indiremez. Birinci hedefimiz lig şampiyonluğudur. Beşiktaş ilklerin takımıdır. Bir ilki daha yapmak ve tarihe geçmek istiyoruz. Stadı olmadan tüm maçları deplasmanda oynayarak bir kulübün şampiyon olması, gerçekten bir mucize, emek yoğunluğudur. Stadımıza da kendi alın terimizle şampiyon olarak dönmek istiyoruz." 

"Tur primini ikiye katladık"

Fikret Orman, Liverpool karşısında turu geçmelerinin ardından soyunma odasına inerek teknik heyet ile oyuncuları kutladığını anlatırken, "Onlar da bir şeyi hak ettiler. Primlerini ikiye katladık. Çünkü bunu hak ettiklerini düşünüyorum" diye konuştu.

UEFA'dan bu maç için kendilerine gelecek ücretin 200 bin avro olduğunu ancak kendilerinin 400 bin avro civarında prim dağıttıklarını söyleyen Orman, "Ama çocuklar bunu hak ettiler. Kimse unutmasın ki bizler de taraftarız. Dün normalde yapmayacağım şeyler de yaptım. 11. Cumhurbaşkanımızla birlikte şarkılara eşlik ettik. Başkanlık makamı olarak doğru bulmam, makamın ciddiyeti vardır ama biz de taraftarız ve o mutlu anı yaşadık" diye görüşlerini aktardı. 

"Bilic'le uzun dönemli bir kontrat yapacağız gibi gözüküyor"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, teknik direktör Slaven Bilic'in geleceğiyle ilgili yapılan spekülasyonlara değinerek, Hırvat teknik adamla uzun dönemli bir kontrat yapmayı planladıklarını söyledi.

Ligde şampiyonluk yarışının oldukça çekişmeli geçtiğini dile getiren Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzde daha çok maç var. Üç büyük camia da atbaşı gidiyor. İki rakibimiz 4. yıldızı istiyor. Biz de onların 3. yıldızda kalmalarını ve bizim 3. yıldızı almamızı istiyoruz. Bunlar doğal şeyler. Slaven Bilic, bir maçla değerlendirilebilecek bir hoca değildir. Futbol hatalar oyunudur. Kimse hata yapmasa tüm maçlar 0-0 biter. Hocamıza güvenimiz tam. Zaten 1 yıl daha sözleşmesi var. Kendisine de söyledik. Artık Beşiktaş'ta istikrarlı bir durumun olması lazım. İlk geldiğimiz 'feda' sezonuna bakmayın. Beşiktaş'ın oyuncu ve teknik kadro istikrarı sağlandığı takdirde, başarılı olunabileceğine inanıyorum. Hocamızdan memnunuz ve bir sıkıntımız yok. Uzun dönemli bir kontrat yapacağız gibi gözüküyor."

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu, Mehmet Fatih Duman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın