Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.90
BTC/USDT
70,233.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, Dünyadan Spor

Prestij maçı olacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Napoli maçının, gerçek güçlerini gösterecekleri önemli bir prestij müsabakası olacağını söyledi.

25.02.2015 - Güncelleme : 25.02.2015
Prestij maçı olacak

NAPOLİ 

UEFA Avrupa Ligi’nde 2. tur rövanş maçında Napoli ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor’da, teknik direktör Ersun Yanal ve futbolculardan Özer Hurmacı, karşılaşma öncesi maçın oynanacağı San Paolo Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Yanal, ilk maçta 4-0 yenildikleri Napoli’nin gücüne dikkati çekerek, "Kendi liginde Şampiyonlar Ligi mücadelesi veren, zirveye oynayan formda bir Napoli takımıyla karşılaşacağız. İlk maçı farklı skorla kazandılar. Biz bu maçta çok erken yediğimiz bir golle skoru rakibe verdik. İlk maç, gücümüzü gösteremediğimiz bir maçtı" dedi.

İlk maçta 11 oyuncularından yoksun olduklarını anımsatan Yanal, "Bugün sadece iki oyuncu katıldı. Onlardan bir tanesinin durumu antrenmandan sonra belli olacak. Sezon başından bu yana özellikle bazı oyuncularımızdan faydalanamadık. Afrika Kupası ve sakatlıklar problemli şekilde kadro yapımızı etkiledi" diye konuştu.

Ersun Yanal, maçın önemli bir prestij maçı olacağını belirterek, "Bizim gücümüz, geçen maçtaki değildi. Esas gücümüzü göstereceğiz" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin, karşılaşma öncesi futbolcuların psikolojisini sorması üzerine Yanal, hiçbir oyuncunun sahaya maçı kaybetmek için çıkmayacağını ifade ederek, "Bizim takımımızda da yenilgiyi hazmetmeyecek çok değerli oyuncularımız var. Müsabaka elbette zor. Formda ve iyi bir takımla da oynayacağımızı biliyoruz ama ilk mücadelede çabuk gelen gol sonrasındaki oyunu tekrarlama niyetimiz yok" dedi.

İstifa iddiaları

İstifa edeceğine yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Yanal, şunları kaydetti: 

"Medya hayatımızda çok önem taşıyan bir pozisyona sahip. Medyanın yüklendiği yükümlülük: bilgilendirme ve bunu doğru biçimde yapmaktır. Maalesef benim de bir haberim olmadı. Saçma bir haber olmuştur. Medyanın görevi manipülasyon yapmak, kamuoyunu yanlış yönlendirmek değil, bilgilendirmektir. Maalesef, spor medyasının bir kısmı, bu türlü asparagas haberlerle yönlendirme ve biçimlendirme yoluna gitmektedir. Bizler de maalesef elimiz kolu bağlı hiçbir şey yapmadan gülerek izlemekteyiz."

Yanal, Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez’in kendisi hakkındaki olumlu sözleri için de teşekkür ederek bunların sportmenlik ve centilmenlik olduğunu söyledi.

"Bize yakışır şekilde oynamak istiyoruz"

Trabzonspor’un orta saha oyuncusu Özer Hurmacı da ilk maça iyi başlayamadıklarını belirterek, "Kendi yaptığımız hatalardan dolayı erken gelen gollerle kötü bir skor elde ettik" değerlendirmesinde bulundu. 

UEFA Avrupa Ligi gruplarında iki senedir iyi futbol oynayarak, grup lideri olduklarını ifade eden Özer Hurmacı, "Geçen sene Juventus ile karşılaştık ve yenildik. Bu yıl da Napoli ile karşılaştık ve ilk maçta kötü bir sonuç aldık. Bu maçta, bu sonucu telafi edip, bize yakışır şekilde oynamak istiyoruz" diye konuştu.

Trabzonspor maça hazır

Bordo-mavililer, maçın oynanacağı San Paolo Stadı’nda, Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde son çalışmasını yaptı. Trabzonsporlu oyuncular, idmanın basına açık bölümünde topla ısınma hareketleri yaptı. Napoli'ye getirilen 17 oyuncunun tümünün katıldığı antrenmanın 1 saat sürdüğü belirtildi. 

Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen idmanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da oğluyla birlikte izledi. 

Napoli'de TSİ 22.05'te başlayacak karşılaşmada, Hırvat hakemler Ivan Bebek, Tomislav Petrovic ve Miro Grgic görev alacak.

Muhabir: Barış Seçkin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın