Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,194.50
ETH/USDT
3,577.00
BTC/USDT
70,589.00
BIST 100
8,994.47
Spor, spor gündemi, Futbol, Dünyadan Spor

Elvir Baliç'in aklı hala Bursaspor'da

Elvir Baliç, çok iyi günler geçirdiği Bursaspor'u hiçbir zaman unutamayacağını belirterek, yeşil-beyazlı takımda teknik direktörlük yapmak istediğini söyledi.

20.12.2014 - Güncelleme : 20.12.2014
Elvir Baliç'in aklı hala Bursaspor'da

BURSA - Vedat Yücebaş

Bursaspor'da sadece 3 sezon forma giymesine rağmen adını "unutulmazlar" arasına yazdıran, Fenerbahçe'ye rekor bir ücretle transfer olan, buradan da  İspanyol devi Real Madrid'e giden Elvir Baliç, yeşil-beyazlı takımda teknik direktörlük yapmak istiyor.

Boşnak teknik adam, bir panele katıldığı Bursa'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok iyi günler geçirdiği Bursaspor'u hiçbir zaman unutamayacağını söyledi.

Bursaspor'un, kalbinde çok ayrı bir yeri olduğunu, profesyonel futbol yaşamıyla ilgili en önemli gelişmeleri burada yaşadığını vurgulayan Baliç, yeşil-beyazlı kulüple ilgili organizasyonlara davetleri hiç düşünmeden kabul ettiğini belirtti.

Saffet Susiç'in yardımcılığını yaptığı Bosna Hersek Milli Takımındaki görevinden ayrıldığını dile getiren Baliç, Bursaspor'u son zamanlarda yakından takip etmeye başladığını, bu ekibin Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle toparlanma süreci yaşadığını anlattı.

Baliç, Bursaspor'da 2009-2010 sezonundaki şampiyonluktan sonra hedeflerin büyük belirlenmeye başladığını ifade ederek, "Bursaspor'da oynamak da çalışmak da kolay değil. Her zaman büyük bir beklenti var, büyük bir potansiyel var. Bursaspor'un çok müthiş bir taraftarı var. İnanıyorum ki Bursaspor, sezon sonunda en az ilk 4'e girer" değerlendirmesinde bulundu.

İleride ülkesinin milli takımında ya da başka bir ekipte teknik direktörlük yapabileceğini bildiren Baliç, kariyerini bu alanda sürdürmek istediğini aktardı.

"Bursa'ya gelecektim, eşyalarımı bile hazırlamıştım"

Elvir Baliç, geçen sezon Christoph Daum'un istifasının ardından Bursaspor Kulübü yöneticilerinin teknik direktörlük için kendisiyle temasa geçtiğini hatırlattı.

Görüşmelerinin olumlu geçtiğini dile getiren Boşnak teknik adam, şunları kaydetti:

"Bursaspor ile her konuda anlaşmıştık, Bursa'ya gelecektim, eşyalarımı bile hazırlamıştım. Ne olduysa Galatasaray maçı 2-2 bittikten sonra oldu. Herhalde futbolcularla bir toplantı yapılmış. Futbolcular, herhalde yönetimle beraber yardımcı hocanın (İrfan Buz) devam etmesini istedi. Ondan sonra benden vazgeçildi. Tabii ki üzüldüm ama sonuçta kısmet bu işler. İnşallah ileride bir gün çalışırız. Türkiye'deki futbolculuk yaşamıma Bursaspor'da başladım. Bursaspor'da antrenörlük yapmak neden olmasın. Çok büyük bir beklenti içindeler. Biz buna hazırız. Tecrübemin buna müsait olduğunu düşünüyorum. İnşallah ileride olur."

Bosna Hersek'te kulüplerin ciddi sıkıntı içinde olduğunu, en üst düzey ligdeki kulüp sayısının 16'dan 12'ye düşürüldüğünü bildiren Baliç, genç oyuncuları yakından takip ettiğini ve başta Bursaspor olmak üzere onların Türkiye'ye gelmesini arzuladığını belirtti.

"Süper Lig'den zevk alamıyorum"

Baliç, birkaç yıldır yaşanan tartışmaların Türk futboluna ciddi zarar verdiğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'den zevk alamadığına işaret eden Baliç, şöyle konuştu:

"Süper Lig'i seyrederken de başka bir yerde maç varsa onları izliyorum. Türk futbolunda ciddi bir düşüş var. Bütün takımlara baktığımız zaman, özellikli 2-3 Türk oyuncu seçemiyorsunuz. Tabii ki bu da Türk Milli Takımına yansıyor. Şu anda Türk Milli Takımı da çok kötü durumda. Harcanan paralar bana göre biraz fazla. Harcanan paralarla bu yabancıları getirmeleri ve en önemlisi gittikten sonra büyük tazminatlar ödemeleri Türk futbolunu zor duruma düşürüyor. Federasyon ve Türk futbolunun biraz daha altyapıdan çıkan oyunculara güvenmesi lazım. Çıktıkları zaman çok büyük bir desteğe ihtiyacı var. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda düzelecek."

Elvir Baliç

Bosna Hersek'te 1974'te dünyaya gelen ve futbola 1984'te Saraybosna'nın Zeljenicar takımında adım atan Elvir Baliç, 1992'de başlayıp 4 yıl süren savaş sonrası FK Sarajevo takımına transfer oldu.

Kulübünün Boşnak askerlere yardım amacıyla dünyanın değişik ülkelerinde katıldığı turnuvalarında yer alan Baliç, 1995-1996 sezonunda Bursaspor'a transfer oldu. Yeşil-beyazlı formayı 3 sezon giyen Baliç, 1998'de 9,5 milyon dolar gibi rekor bir ücretle Fenerbahçe'ye geçti.

Türk vatandaşı da olan Baliç, 1999-2000 sezonunda 19 milyon dolarlık bonservis ücretiyle İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Real Madrid'e gitti. Bu kulüpte oynayan Türkiye Cumhuriyeti pasaportlu ilk futbolcu olan Baliç, sakatlığı nedeniyle fazla forma şansı bulamadı ve yeniden Türkiye'ye döndü. Galatasaray, Torku Konyaspor, Ankaragücü ve İstanbulspor'da da forma giyen Baliç, 2009'da aktif futbolu bıraktı. 

Baliç, 2010'da Bosna Hersek Milli Takımında Saffet Susiç'in yanında yardımcı antrenör olarak göreve başladı ve onun istifasıyla bu görevinden ayrıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın