Spor, spor gündemi, Dünyadan Spor

Filede "Grand Prix" heyecanı başlıyor

Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından milli takımlar düzeyinde organize edilen Dünya Grand Prix'sinde, Türkiye'nin de yer aldığı 1. Grup eleme maçları yarın başlıyor

31.07.2014 - Güncelleme : 31.07.2014
Filede "Grand Prix" heyecanı başlıyor

ANKARA

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından milli takımlar düzeyinde organize edilen Dünya Grand Prix'sinde, Türkiye'nin de yer aldığı 1. Grup eleme maçları yarın başlıyor.

Bayan takımları arasında düzenlenen ve bu yıl 22'ncisi oynanacak Dünya Grand Prix'si, 28 takımla tarihinin en yüksek katılımına sahne olacak. 28 takımın 3 farklı eleme grubuna ayrıldığı organizasyonda her grubun, takım sayısına göre farklı maç takvimi bulunuyor.

12 takımın yer aldığı 1. Grup'ta yer alan Türkiye, grubunda dahil olduğu 3 ayağın ilk ikisine evsahipliği yapacak. A Milli Takım, ABD, Japonya, Rusya, Almanya, Sırbistan, Dominik Cumhuriyeti ve İtalya ile oynayacağı ayak maçlarının ardından, 12 takım arasında ilk 4'e girebilirse, 20-24 Ağustos'ta Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak finale yükselecek. 

Türkiye, 1. ayak maçlarını 1-3 Ağustos'ta, 2. ayak maçlarını ise 8-10 Ağustos'ta Ankara'da oynayacak. 3. ayak maçları ise 15-17 Ağustos tarihlerinde Rusya'nın Kaliningrad oblastında yapılacak.  

A Milli Takım'ın ilk 3 ayaktaki maç takvimi şöyle:

 1. ayak (TVF Başkent/Ankara)

1 Ağustos Cuma 19.00 Türkiye-Japonya 

2 Ağustos Cumartesi 19.00 Türkiye-ABD 

3 Ağustos Pazar Türkiye-Rusya

 2. ayak (TVF Başkent/Ankara)

8 Ağustos Cuma 19.00 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti 

9 Ağustos Cumartesi 19.00 Türkiye-Sırbistan

10 Ağustos Pazar 19.00 Türkiye-Almanya

 3. ayak (Kaliningrad-Rusya)

15 Ağustos Cuma TSİ 16.40 Türkiye-Almanya

16 Ağustos Cumartesi 19.10 Rusya-Türkiye

17 Ağustos Pazar 16.40 İtalya-Türkiye  

"Bu organizasyonu iyi bir şekilde tamamlayacağımızı ümit ediyoruz"

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ, FIVB Dünya Grand Prix'si elemelerini hem organizasyon hem de A Milli Takım'ın elde edeceği sonuçlar bakımından iyi bir şekilde tamamlamayı ümit ettiklerini söyledi.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından bayan milli takımlar arasında düzenlenen ve yarın Ankara'da başlayacak Dünya Grand Prix'sinin 1. Grup 1. ayak maçları öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Sürmeli Otel'de yapılan toplantıya, TVF Başkan Vekilleri Üstündağ ile Alper Sedat Aslandaş, FIVB Turnuva Sorumlusu Banu Can Schurmann ve organizasyonda mücadele edecek takımların antrenörleri ile kaptanları katıldı.

TVF Başkan Vekili Üstündağ, organizasyonun ilk iki ayağına evsahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "TVF, bu tür organizasyonlara alışık. Bunun gibi üst düzey organizasyonları en iyi şekilde yaptık. Hem organizasyon hem de takımımızın elde edeceği sonuçlar bakımından, bu organizasyonu iyi bir şekilde tamamlayacağımızı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Organizasyonun Ankara'ya alınmasında seyircinin büyük etkisi olduğunu dile getiren Üstündağ, "Burası bize uğurlu geliyor. Ankara'da daha önce önemli başarılar alındı. Ramazan Bayramı sonrasına ve tatil dönemine denk gelmesine rağmen başkent seyircisinin desteğini esirgemeyeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

TVF Başkan Vekili Aslandaş ise böyle büyük bir organizasyona evsahipliği yapacakları için duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonun TRT tarafından yayınlanacak olmasının kendileri için ayrıca sevindirici olduğunu kaydetti.

Antrenör ve oyuncu görüşleri

A Milli Bayan Takımı'nın İtalyan antrenörü Massimo Barbolini, turnuvanın kendilerini  kanıtlamaları için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, "Çok zorlu bir turnuva olacak çünkü üst düzey takımlarla oynayacağız. Evimizde oynayacak olmaktan çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım Kaptanı Gözde Sonsırma da turnuvada yer almaktan gurur duyduğunu ifade ederek, çok iyi bir turnuva geçireceklerini kaydetti. 

Japonya Milli Takımı Antrenörü Masayoshi Manabe ise turnuvaya katılan takımlara başarılar dilediğini bulundu. Takım kaptanı Sori Kimura de iyi takımların yer aldığını ancak kendi stillerinde oynayarak en iyisini yapacaklarını belirtti.  

Rusya Milli Takımı Antrenörü Yury Marichev, 20 yıl önce oyuncu olarak Türkiye'de yer aldığını ve çok iyi anılarının bulunduğunu kaydederek, bu kez kendini antrenör olarak göstermek istediğini dile getirdi. Takım kaptanı Ekaterina Kosianenko da turnuvanın oldukça zorlu geçeceğini ifade ederek, tüm takımlara başarılar diledi. 

ABD Milli Takımı Antrenörü Karch Kiraly, voleybola bu kadar büyük destek veren bir ülkede oynadıkları için minnettar olduklarını söyledi. Takım kaptanı Alisha Glass ise Türkiye'nin büyük bir voleybol tarihine sahip olduğunu anlatarak, zorlu maçlara sahne olacak turnuvada tüm takımlara başarılar diledi. 


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın