Dolar
32.32
Euro
34.95
Altın
2,209.11
ETH/USDT
3,581.50
BTC/USDT
70,842.00
BIST 100
9,056.99
Spor, fifa 2014, arşiv, Dünyadan Spor

Brezilya yenilginin şokunu atlatmaya çalışıyor

2014 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Almanya'ya 7-1 gibi tarihi bir skorla yenilen evsahibi Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki coşku, yerini sessizliğe bıraktı.

11.07.2014 - Güncelleme : 11.07.2014
Brezilya yenilginin şokunu atlatmaya çalışıyor

RIO DE JANEIRO

Almanya karşısındaki ağır mağlubiyet sonrası Sao Paulo'dan sonra Brezilya'ın en büyük ikinci şehri Rio de Janeiro'nun sokaklarında, yağmurun da etkisiyle karnaval coşkusunun yerini matem havası aldı. Yenilginin ardından Sao Paulo'daki gibi sokak olaylarının yaşanmadığı, hatta birçok taraftarın içki içerek eğlenmeye devam ettiği Rio, Dünya Kupası başladığından bu yana görülen hareketliliğinden yoksun.

Hayal kırıklığına uğramış üzgün Brezilyalılar, büyük oranda formalarını çıkarmış durumda. Sokaklarda Brezilya formasıyla dolaşanların sayısında gözle görülür bir azalma var. Brezilyalı taraftarlar, yenilginin şokunu atlatmanın kolay olmadığını, yıllar geçse de sonucun kendilerini utandıracağını ifade ediyor.

Hollanda ile oynayacakları üçüncülük maçını pek de fazla önemsemeyen taraftarlar, her şeye rağmen bugün Hollanda'yı yenip üçüncülükle teselli bulmak istiyor. Üçüncülük maçını, Hollanda yerine Arjantin ile oynasalar kendileri için çok daha önemli olacağını, çünkü o zaman ezeli rakiplerini yenme motivasyonuyla maça çıkacaklarını dile getiren Brezilyalılar, daha Neymar'ın sakatlığının üzüntüsünü üzerlerinden atamamışken, ikinci bir şok yaşamayı hiç düşünmediklerini belirtiyor.

Rio halkı, 13 Temmuz Pazar günü Brezilya futbolunun kutsal toprağı kabul edilen Maracana Stadı'nda, 7 gol yedikleri Almanya'yı ve ezeli rakipleri Arjantin'i finalde ağırlayacak.

Muhabir: Metin Pala - Hüseyin Burak Demirer

 
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın