Dolar
32.51
Euro
35.00
Altın
2,331.41
ETH/USDT
3,169.40
BTC/USDT
64,907.00
BIST 100
9,716.77
Dünya, arşiv, arşiv

Türkmen Tugayı komutanı AA'ya konuştu

ÖSO'ya bağlı Türkmen Tugayı Ömer Muhtar Bölüğü Komutanı Abdullah, hava sahasının kapanması halinde rejim güçlerinin gücünü yitireceğini bildirdi.

02.04.2013 - Güncelleme : 02.04.2013
Türkmen Tugayı komutanı AA'ya konuştu

LAZKİYE  – Erdal Türkoğlu

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesindeki Türkmen Dağı olarak adlandırılan bölgede rejim birliklerine karşı mücadele eden muhalifler, ellerindeki hafif silah ve kısıtlı imkanlarla bölgelerini korumaya çalışıyor.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Türkmen Tugayı Ömer Muhtar Bölüğü Komutanı Ömer Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ellerindeki imkanların çok az olduğunu, buna rağmen bölgelerini korumak için canlarını ortaya koyduklarını söyledi.

Rejime bağlı birlikleri yaklaşık bir yıl önce Türkmen Dağı'ndan çıkardıklarını ifade eden Abdullah, o günden bu yana direnişlerinden hiç vazgeçmeden ülkeleri için savaştıklarını kaydetti.

Esed'e sürekli diğer devletlerden destek geldiğini vurgulayan Abdullah, ''Elimizdeki silah ve cephanelerle Esed'in ordusuna karşı savaşmamız çok zor. Şu an en büyük sıkıntımız silah ve mermi. Çünkü Esed, uçakla, helikopterle, tankla, havanlarla bizi bombalıyor. Ayrıca diğer devletlerden kendisine sürekli destek geliyor. Bizde ise hafif silahlar var bizim en büyük silahlarımız Esed'in ordusuna göre sopa bile değil'' diye konuştu.

Esed askerinin karadan fazla gücü olmadığını, hava saldırılarının rejime çok büyük bir üstünlük sağladığına işaret eden Abdullah, ''Hava sahası kapanırsa Esed'in ordusu 1 günde biter'' dedi.

Abdullah, Esed'in sahil bölgesinde ayrı bir devlet kurma çabasının bulunduğu yönünde duyumlar aldıklarını ve buna asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın