Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.20
BTC/USDT
70,531.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'Türk-Rus ilişkilerinin kötüleşmesi için neden görmüyorum'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Türkiye-Rusya ilişkilerinin, özellikle ekonomik işbirliğinde bazı zorluklar yaşanması ve kötüleşmesi için herhangi bir neden görmüyorum" dedi.

08.10.2015 - Güncelleme : 08.10.2015
'Türk-Rus ilişkilerinin kötüleşmesi için neden görmüyorum'

MOSKOVA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Türk-Rus ilişkilerinin kötüleşmesi için neden görmediğini söyledi.

Moskova'da düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Zaharova, sorulan bir soru üzerine, "Türkiye-Rusya ilişkilerinin, özellikle ekonomik işbirliğinde bazı zorluklar yaşanması ve kötüleşmesi için herhangi bir neden görmüyorum. Türk-Rus ilişkileri oldukça dinamik bir şekilde ilerliyor" dedi.

Zaharova, Türkiye ve Rusya arasındaki diyalog kanallarının açık olduğunu belirterek, "Bu olmasaydı bazı yanlış anlaşılmalar olabilirdi ama biz sıkı temas halindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile nükleer enerji alanındaki işbirliğinin gelişmesinin umut edildiği belirtildi. Açıklamada, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinde herhangi bir değişiklik olmadığı ve şirketin takvime uygun olarak çalışmalarına devam ettiği ifade edildi. 

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Rusya ve Türkiye arasındaki işbirliğinin devam etmesini umut ettiklerini söylemişti.

Muhabir: Elena, Teslova

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın