Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.30
BTC/USDT
70,580.00
BIST 100
9,088.70
Dünya

'Türk hava sahasının ihlal edildiğinden şüphemiz yok'

Hollanda Başbakanı Rutte, düşürülen Rus uçağının Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği konusunda şüphelerinin olmadığını belirtti.

Yasin Yağcı  | 26.11.2015 - Güncelleme : 26.11.2015
'Türk hava sahasının ihlal edildiğinden şüphemiz yok'

Hollanda

LAHEY

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye’nin, hava sahasını ihlal ettiği için düşürdüğü Rus savaş uçağıyla ilgili verdiği bilgiler konusunda şüphelerinin olmadığını söyledi.

Rutte, mecliste muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin sorularına verdiği cevapta, NATO üyesi diğer ülkelerin de Türkiye’nin anlattıklarını onayladığını hatırlatarak, bu konuda şüphe duymak için bir neden bulunmadığını ifade etti.

“Türkiye bizim NATO müttefikimiz” diyen Rutte, NATO Genel Sekreteri’nin de onayladığı bu konudaki bilgilerin kendi istihbarat birimlerince de teyit edildiğini kaydetti.

Rutte, Rus uçağının sınırı geçmeden evvel Türkiye tarafından 10 kez uyarıldığının NATO tarafından kabul edildiğini de dile getirdi.

Çin'den tansiyonun artırılmasından kaçınılması çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, günlük olağan basın toplantısında, tüm taraflardan tansiyonun yükselmesinden kaçınmak amacıyla ortak çaba harcamalarını istedi.

Benzer olayların tekrarlamaması için ilgili tarafların koordinasyonlarını güçlendirmesi gerektiğini söyleyen Hong, Çin'in, uluslararası toplumun terörle mücadele çabalarını desteklediğini ifade etti.

Muhabir: Mark Rutte


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.