Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
70,932.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'Rusya amacının DAEŞ olmadığını ilk günden kanıtladı'

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Türkmenler, Rusya Hava Kuvvetlerinin ülkelerinde düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

SALİM TAŞ - ERDAL TÜRKOĞLU  | 09.10.2015 - Güncelleme : 09.10.2015
'Rusya amacının DAEŞ olmadığını ilk günden kanıtladı'

Hatay
HATAY

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Türkmenler, Rusya Hava Kuvvetlerinin ülkelerinde düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Suriye Türkmen Kitlesi Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Hoşkar, AA muhabirine, Suriye'de muhaliflerin, Beşşar Esed'in yanı sıra birkaç devlete karşı savaştığını belirtti.

Rusya'nın ilk baştan beri Esed'in yanında olduğunu ifade eden Hoşkar, "Şimdi ise fiili olarak savaşa taraf oldu. DAEŞ bahanesiyle ülkeye girdi. Ancak vurulan noktalarda DAEŞ yok. Rusya, Türkmen köylerine füzelerle saldırdı. Cebel Ekrad'da sivil köyleri vurdu. Amacının DAEŞ olmadığını ilk günden kanıtladı" diye konuştu.

Muhaliflerin Esed ve Rusya'nın yanı sıra İran, Hizbullah güçleriyle mücadele ettiğini anlatan Hoşkar, Rusya saldırılarının, zayıflayan Esed'e destek için yapıldığını söyledi.

Suriye'nin Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ndeki çatışmalar nedeniyle 3 yıl önce ailesiyle Hatay'a gelen Emine Köse, Esed rejiminin halkına yaşattığı zulüm, her gün üzerlerine yağdırdığı bombaların yanında Rusya'nın da hava saldırılarıyla ölüm saçmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ndeki insanların her an ölüm korkusuyla yaşadığını belirtti.

Rusya'nın karadan savaşması halinde Türkmenlere yenileceğini söyleyen Köse, "Rusya halkımızı ne kadar bombalarsa bombalasın, insanları öldürsün ve evleri yıksın, Allah'ın izniyle bitmeyeceğiz" dedi.

Muhabir: SALİM TAŞ - ERDAL TÜRKOĞLU


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın