Dolar
32.38
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,528.00
BTC/USDT
69,730.00
BIST 100
9,068.60
Dünya

Obama yönetimine 'ikiyüzlülük' suçlaması

ABD'de Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarından Carson, Başkan Obama'nın, Türkiye'den Suriye sınırını kapatmasını istemesinin "ikiyüzlülük" olduğunu iddia etti.

02.12.2015 - Güncelleme : 02.12.2015
Obama yönetimine 'ikiyüzlülük' suçlaması

New York

NEW YORK

Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarından Ben Carson, ABD'de bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, DAEŞ üyesi teröristlerin Türkiye-Suriye sınırından girip çıktıkları iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin Suriye sınırlarını kapatmasının teröristlerin geçişinin engellenmesi açısından iyi olacağını savunan Carson, ABD'nin sınırlarının "tamamen yol geçen hanı" durumunda olduğunu ve teröristlerin Meksika'dan ABD'ye de kolayca girebileceğini söyledi.

Obama'nın Türkiye'ye tavsiyelerde bulunduğunu ancak kendi sorumluluğunu yerine getirmediğini öne süren Carson, "Kendi sınırlarımızı kapatıp Amerikalıların hayatını koruyamazken buradan oturup bilmiş bir şekilde 'sınırlarınızı kapatmalısınız' demek ikiyüzlülüğün zirvesidir" ifadelerini kullandı.

The Wall Street Journal gazetesi, geçen hafta yayınladığı haberinde Obama yönetiminin, Türkiye'den Suriye sınırını kapatmak için bölgeye daha fazla asker konuşlandırmasını istediğini ileri sürmüştü.

Muhabir: Mustafa Keleş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın