Dünya

Mursi'nin duruşması ertelendi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin "Katar adına casusluk" yapma suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasının 24 Ekim'e ertelendiği bildirildi.

Meryem Kasım  | 10.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
Mursi'nin duruşması ertelendi

Kahire
KAHİRE

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk" yapma suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasının 24 Ekim'e ertelendiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ile birlikte 10 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına Kahire Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına ve bir dahaki duruşmanın 25 Ekim'de görülmesine karar verdi.

Mursi'nin hazır bulunduğu duruşmaya, şahit olarak çağrılan Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nda görevli Binbaşı Tarık Muhammed Sabri'nin katılmadığı belirtildi. 

Başsavcılık, Binbaşı Sabri'ye davet gönderildiğini ancak kendisinin bu ay boyunca ülke içinde gizli bir görevde bulunduğunu gerekçe göstererek duruşmaya katılamayacağını bildirdiğini aktardı. 

Mursi ve 10 kişi, "Katar adına casusluk" davasında ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunları Katar ile paylaşmakla" suçlanıyor.

Muhabir: Meryem Kasım Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın