Dünya

Makedonya-Yunanistan sınırına tel örgü çekiliyor

Makedonya'nın, Irak, Suriye ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelen sığınmacıları ülkeye almama kararının ardından, Yunanistan sınırına 2,5 metre yüksekliğinde tel örgü çekilmeye başlandı.

29.11.2015 - Güncelleme : 29.11.2015
Makedonya-Yunanistan sınırına tel örgü çekiliyor

Gevgelija

GEVGELİ

Makedonya'nın Irak, Suriye ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelen sığınmacıları ülkeye almama kararının ardından Yunanistan sınırında bekleyişlerini sürdüren "ekonomik göçmenlerin" girişlerinin kontrol altına alınması için sınıra 2,5 metre yüksekliğinde tel örgü çekilmeye başlandı.

Makedonya Sığınmacı Krizi Masası'nın kararının, son dönemde Makedonya'ya "zor kullanarak" girmeye çalışan ekonomik göçmenlerin gelişlerinin kontrol altına alınması için verildiği bildirildi.

Makedonya İçişleri Bakanlığının açıklamasında, ellerinde taş ve sopa bulunan göçmenlerin Makedonya'nın Yunanistan sınırınında bulunan Gevgeli kasabasına "zorla" geçmek istedikleri, çıkan arbedede 18 polisin yaralandığı belirtilmişti.

"Ekonomik göçmen" olarak nitelendirilen Suriye, Irak ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelen yaklaşık 3 bin göçmenin Yunanistan-Makedonya sınırındaki bekleyişi sürerken, bölgede çok sayıda güvenlik gücü de kontrolü sağlıyor.

Muhabir: Besar Ademi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.