Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,221.14
ETH/USDT
3,566.80
BTC/USDT
70,679.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Kudüs'te bir Yahudi yerleşimci Filistinli kadını ağır yaraladı

Mescid-i Aksa'nın Meclis kapısı yakınlarında bir Filistinli kadının bir Yahudi yerleşimci tarafından vurularak ağır şekilde yaralandığı bildirildi.

Turgut Alp Boyraz, Safiye Karabacak  | 07.10.2015 - Güncelleme : 08.10.2015
Kudüs'te bir Yahudi yerleşimci Filistinli kadını ağır yaraladı

Kudüs

KUDÜS

Mescid-i Aksa'nın Meclis kapısı yakınlarında bir Filistinli kadının bir Yahudi yerleşimci tarafından vurularak ağır şekilde yaralandığı bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, olay yerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın Meclis kapısı yakınlarında bir Filistinli kadının bir İsrailliyi bıçaklama girişiminde bulunduğunu, söz konusu İsraillinin silahını çekerek kadını vurduğunu belirtti. Rosenfeld, Filistinli kadının şu anda ağır yaralı olduğunu kaydetti.

Ağır yaralı Filistinli kadın hastaneye kaldırıldı. İsrail polisi, Kudüs'ün Eski Şehir olarak bilinen sur içi bölgesine girişi yasaklayarak olay yerine ulaşımı engelledi. 

İsrail güvenlik güçleri 2 Filistinliyi vurdu

Öte yandan İsrail Kanal 2 televizyonunda yer alan habere göre, Kudüs kentindeki ez-Zaim kontrol noktasına, İsrail askerlerini ezmek için aracıyla girdiği iddia edilen genç, askerlerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Kudüs kenti yakınlarında arabasıyla Yahudi yerleşimcilere çarpan Filistinli sürücünün de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

İsrail basın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kudüs yakınlarında Filistinli bir sürücü arabasıyla 2 yerleşimciye çarptı. Olayda 2 yerleşimci hafif yaralandı. İsrail askerlerinin ateş açması sonucu Filistinli sürücünün yaralandığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.