Dolar
32.31
Euro
34.91
Altın
2,205.56
ETH/USDT
3,581.90
BTC/USDT
70,937.00
BIST 100
9,058.15
Dünya

İsrail polisi Kudüs'te bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polisinin, Doğu Kudüs'te "üç İsrail polisini bıçakladığı" iddiasıyla bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.

Turgut Alp Boyraz - Meryem Kasım  | 10.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
İsrail polisi Kudüs'te bir Filistinliyi öldürdü

Kudüs
KUDÜS

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld tarafından yapılan açıklamada, "Şam kapısı yakınlarında 3 polis bıçaklandı, Arap saldırgan polis tarafından olay yerinde vurularak öldürüldü" ifadesi kullanıldı. Rosenfeld, bıçaklanan polislere olay yerinde tıbbi müdahalede bulunulduğunu belirtti.

İsrail polis sözcüsü Luba Samri ise yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Bıçaklı saldırı düzenlediği gerekçesiyle öldürülen Filistinlinin kimliği veya yaşadığı yer hakkında ise bilgi verilmedi. 

İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs bir süredir Yahudi yerleşimcilerin ve polisin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail güçleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor.

Öğlen saatlerinde de yine Şam Kapısı yakınlarında, bir Filistinli, "iki İsrail vatandaşını bıçakladığı" iddiasıyla polis tarafından vurulurak öldürülmüştü.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

Muhabir: Turgut Alp Boyraz - Meryem Kasım Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın