Dünya, arşiv

İngiltere Başbakanı Cameron'dan Beyrut'a sürpriz ziyaret

Lübnan'ın başkenti Beyrut'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriyeli sığınmacılarla bir araya geldi.

14.09.2015 - Güncelleme : 14.09.2015
İngiltere Başbakanı Cameron'dan Beyrut'a sürpriz ziyaret

BEYRUT

Lübnan'ın başkenti Beyrut'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriyeli sığınmacılarla bir araya geldi.

AA muhabirinin bir güvenlik kaynağından aldığı bilgiye göre askeri bir uçakla Reyyak Hava Üssü'ne gelen Cameron, buradan Zahle kentine yakın Terbil bölgesindeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı bir kampı ziyaret etti. 

Cameron, burada yaşayan Suriyelilerle yarım saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında büyük bir çadırda bir araya getirilen 100 Suriyeli sığınmacının mobil cihazları alındı. Cameron, yardımların azlığından ve herkese ulaşmadığından yakınan sığınmacılara yardımları artırma sözü verdi.

Cameron'un ülkeden ayrılmadan önce Lübnanlı mevkidaşı Temmam Selam ile bir araya geleceği ifade ediliyor.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde ise Cameron'un kısa bir ziyaret için özel uçakla bu sabah başkent Beyrut'a geldiği belirtilmişti.

Terbil bölgesindeki kampta yaklaşık 100 Suriyeli sığınmacı ailenin yaşadığı belirtiliyor.

Cameron sığınmacıların kaldığı kampı ziyaret etti

Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'nde Suriyeli sığınmacıların kaldığı bir kampı ziyaret eden İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere'ye kabul edilecek Suriyeli sığınmacılardan sorumlu olacak bakan atadığını duyurdu.

 Cameron, şöyle konuştu:

"Söz verdiğimiz 20 bin sığınmacının İngiltere'de yerleştirildiğinden, ülkemize geldiklerinde sıcak karşılandığından emin olunması için Suriyeli sığınmacılardan sorumlu bakan atıyorum. Nelerin yapılması gerektiğini görmek için buraya gelmem hayati önem taşıyor diye düşünüyorum. Şimdi Lübnan'daki, Ürdün'deki Suriyeli sığınmacılara nasıl yardım edeceğimize, bu insanları, Avrupa'ya yaptıkları tehlikeli yolculuklardan nasıl vazgeçireceğimize odaklanmak istiyorum. Bu kişileri kamplardan almalı ve ülkemizde, İngiltere'de hoş karşılamalarını sağlamalıyız. Geldiklerinde, sıcak bir karşılama, çocukları için gidecekleri bir okul ve kalacakları evler sağlamalıyız. 20 bin kişi alıyoruz. Bunun düzgün gerçekleşmesini istiyorum. Bunun, tüm ülke olarak gurur duyabileceğiniz bir şey olmasını istiyorum."


Muhabir: Hacer Başer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın