Dünya

'Dünyanın şu anda yaşadığı 3. dünya savaşının bir parçası'

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Paris’teki terör saldırılarını kınayarak, "Dünyanın şu anda yaşadığı, bu olanlar da üçüncü dünya savaşının bir parçasıdır" dedi.

14.11.2015 - Güncelleme : 14.11.2015
'Dünyanın şu anda yaşadığı 3. dünya savaşının bir parçası'

VATİKAN

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Paris’teki terör saldırılarını sert şekilde kınayarak, "Dünyanın şu anda yaşadığı, bu olanlar da üçüncü dünya savaşının bir parçasıdır" dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki terör saldırılarıyla ilgili bir televizyon kanalına yaptığı telefon bağlantısında, "Sarsıldım ve derin acı duydum. Anlayamıyorum. İnsanların yaptığı bu tür şeyleri anlamak gerçekten çok güç. Sevgili Fransız halkına ve hayatlarını kaybedenlerin ailelerine yakınlığımı belirtiyor, onlar için dua ediyorum" şeklinde konuştu.

Ruhani lider, "Dünyanın şu anda yaşadığı, bu olanlar da üçüncü dünya savaşının bir parçasıdır" ifadesini kullandı. Papa Franciscus daha önceki açıklamalarında birçok kez üçüncü dünya savaşının kısım kısım yaşanmakta olduğunu söylemişti.

Muhabir: Barış Seçkin


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.