Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.10
BTC/USDT
70,819.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Filistin çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Filistin'deki "halk hareketinin" desteklenmesi için yardım gönderilmesi çağrısında bulundu.

Zeynep Tüfekçi  | 29.11.2015 - Güncelleme : 29.11.2015
Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Filistin çağrısı

Gazze

GAZZE

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Filistin'deki "halk hareketinin" desteklenmesi için yardım gönderilmesi çağrısında bulundu.

Birliğin Genel Sekreteri Ali Karadaği, Gazze'de düzenlenen Filistin Alimler Birliği'nin organize ettiği etkinlikte yaptığı konuşmada, "Filistin davaların anasıdır. Filistin'de ekim ayından bu yana devam eden kitlesel halk hareketine ve mücahitlerin büyük intifadasına destek için yardım gönderilmesini istiyoruz" dedi. 

İslam dünyasındaki yöneticilere seslenen Karadaği, liderlerden Filistin halkına her türlü desteği sağlamalarını isteyerek, "İşgalciyi defetmek, ona karşı cihat ve direnmek herkese farzdır. Bundan geri durmak caiz değildir. İşgal altındaki toprakları savunmak, uluslararası hukukun ve İslam şeriatının teminatı altındaki bir haktır" ifadesini kullandı. 

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın