Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,210.14
ETH/USDT
3,574.30
BTC/USDT
70,894.00
BIST 100
9,060.09
Dünya, arşiv

Irak'ta kaçırılan Türk işçiler için olağanüstü toplantı

Irak Parlamentosu'ndaki ilgili komisyonlar olağanüstü toplanarak, Bağdat'ın Sadr bölgesinde kaçırılan Türk işçilerin durumunu ele alacak.

05.09.2015 - Güncelleme : 05.09.2015
Irak'ta kaçırılan Türk işçiler için olağanüstü toplantı

BAĞDAT

Irak Parlamentosu'ndaki Güvenlik ve Savunma ile Yatırım ve Dış İlişkiler komisyonları, Bağdat'ın Sadr bölgesinde kaçırılan Türk işçilerin bulunması için olağanüstü toplanacak. 

Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Abbas el-Beyati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçırma olayının meydana geldiği ilk günden itibaren emniyet güçlerinin konuyu yakından takip etmek için kriz masası kurduğunu hatırlattı.

Güvenlik güçlerinin gece gündüz demeden işçilerin kurtarılması için çalıştığını belirten Beyati, "Parlamento'daki Güvenlik ve Savunma ile Yatırım ve Dış İlişkiler komisyonları, kaçırılan Türk işçilerin akıbetini araştırmak ve olayı yakından takip etmek için olağanüstü toplanacak. Ancak toplantının tarihi henüz netleştirilmedi" dedi.

Türkiye hükümetinin bu olay nedeniyle Irak'a karşı güvensizlik duygusuna kapılmayacağından emin olduklarını dile getiren Beyati, "Türkiye bu konuda bizim ne kadar özverili şekilde çalıştığımızı biliyor. Bu tatsız olayın iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vereceğine inanmıyorum" diye konuştu. 

Bağdat'ın Sadr bölgesinde 1 Eylül gecesi Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği bilinmeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı.

Muhabir: İdris Okuducu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.