Dolar
32.56
Euro
34.81
Altın
2,323.16
ETH/USDT
3,179.40
BTC/USDT
64,898.00
BIST 100
9,722.09
Dünya, arşiv

İçişleri Bakanı Altınok Muş'ta konuştu

Bakan olarak ilk ziyaretini Muş'a yapan İçişleri Bakanı Altınok, "Hiçbir terör örgütünün devletle baş edebilmesi mümkün değildir" dedi.

05.09.2015 - Güncelleme : 05.09.2015
İçişleri Bakanı Altınok Muş'ta konuştu

MUŞ 

İçişleri Bakanı Selami Altınok, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan ile özel uçakla Muş'a geldi.

Yıllar önce bölgede çalışmış biri olarak ilk ziyaretini Muş'a yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Altınok, kentte göreve başlayan Vali Yavuz'a da başarı diledi. 

1 Kasım'da yapılacak milletvekili seçimi öncesinde vali, emniyet, jandarma ve diğer kurumların yetkilileriyle toplantı yapacaklarını anlatan Altınok, "Seçimin, demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, huzur ve güveni ön plana alarak sağlıklı şekilde yapılabilmesi için görüşmeler yapacağız. Bu çalışmalarımızı Türkiye'nin diğer illerinde de devam ettireceğiz. Bundan sonra yapılması gerekenler konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız" diye konuştu.

"Terörle mücadele etkin şekilde devam edecek"

Gazetecilerin terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili sorularını da yanıtlayan Altınok, şöyle konuştu:

"Terörle mücadele noktasında hukuk devleti ilkeleri sınırlarında, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma noktasında etkin mücadeleyi devletimiz bugüne kadar gösterdi, bundan sonra da gösterecektir. Vatandaşımızın terör örgütüyle ayrışması, vatandaşın, vatandaşlık haklarını kullanma noktasındaki demokratik ilkelerin ön planda tutulmasına, bütün güvenlik görevlilerimiz özel bir gayret ve hassasiyet gösteriyor. Terörle mücadele en şiddetli, en kuvvetli şekilde nasıl yapılacaksa, yöntemlerin hepsini uygulayacağız. Hukuk devleti ilkesinden, demokratik normlardan vazgeçmeden, askerlerimize, polislerimize, güvenlik görevlilerimize, doktorlarımıza kurşun sıkan insanlarla da en güçlü şekilde, sistemin, terörle mücadelenin gerektirdiği ölçüde bütün mücadelemizi verdik, vermeye devam edeceğiz."

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman güçlüdür, şimdi de güçlü, yarın da güçlü olacaktır. Hiçbir terör örgütünün devletle baş edebilmesi mümkün değildir" diyen Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün vatandaşlarımıza telkinimizdir, herkes işine gücüne baksın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, yönetenlere inansın ve güvensin. Biz bu terörün üstesinden geleceğiz. Okullar açılmadan önce bütün valilerimizle gereken önlemleri alıyoruz. Okullar açıldığında bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Vatandaşlarımız bize, devlete ve hükümete güvensin. Her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız. Terör örgütüyle de devletin hukuk sisteminin bize verdiği yetkileri azami şekilde kullanarak en uygun ve şiddetli şekilde mücadeleye devam edeceğiz."

'Bu memlekete hainlik yapanların hesabı öyle veya böyle görülecek'

İçişleri Bakanı Selami Altınok daha sonra askeri helikopterle Varto ilçesine geldi. 

Bakan Altınok ve beraberindekileri, İlçe Jandarma Komando Tabur Komutanlığı helikopter pistinde, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Altan Özer, İlçe Jandarma Komutanı Oğuzhan Erdoğmuş ve İlçe Emniyet Müdürü Naci Doğan karşıladı. 

Askerleri selamlayan Altınok, İlçe Jandarma Komutanı Erdoğmuş'u ziyaret ederek bir süre görüştü.

Bakan Altınok, 4 Ağustos'ta teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan astsubay Faruk Arı, uzman çavuşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Demir hakkında bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Altınok, saldırıda yaralan astsubay Arı ile görüştü. 

Bakan Altınok'a yaşanan olayı anlatan Arı, "Şahıs ortaya çıkmasıyla ateş etti. Ben arkadaşlarımın önündeydim. Arkadaşlarım saldırgana daha yakındı. Onlar direkt isabet aldı. Ben de tabancamı çıkarttım. Çatışmada terörist kaçtı" ifadelerini kullandı.

Astsubay Arı'ya geçmiş olsun dileklerinde bulunan Altınok, şunları söyledi:

"Bu mücadele sonuna kadar gidecek. Ne gerekiyorsa yapacağız ve bu kararlılığı silahlı kuvvetleri, emniyeti ve sivil güçleriyle vali ve kaymakamıyla işin üzerine gideceğiz ve sonuca erdireceğiz. Bu memlekete, millete hainlik yapanların da hesabı öyle veya böyle görülecek. Bugüne kadar görüldü. Bundan sonra da devam edecek. Allah'ın izniyle halledeceğiz. Başaracağız bu işi."

Vatandaşlarla çay içti

Bakan Altınok, Varto'daki temaslarının ardından askeri helikopterle İl Jandarma Komutanlığına geldi.

Altınok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Çevik'ten brifing aldıktan sonra şeref defterini imzaladı.

Bakan Altınok daha sonra Muş Belediye Başkanı Feyat Asya'yı makamında ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Altınok, ardından kahvehanede vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

Muş'un Bulanık ilçesinde iki gün önce askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan askerleri tedavi gördükleri Muş Devlet Hastanesinde ziyaret eden Bakan Altınok, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Bakan Altınok, hastanenin ardından beraberindekilerle Hasköy ilçesine geçti. Hasköy Belediyesini ziyaret den Altınok, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.  

Gittiği bir kahvehanede vatandaşlara hitap eden Altınok, "Adına ne derseniz deyin hiçbir terör örgütünün vatandaşımıza sıkıntı vermesine, vatandaşımızı sindirmesine müsaade etmeyeceğiz, etmedik, yarın da etmeyeceğiz. Bu mücadeleyi devam ettireceğiz" dedi.

Altınok ve beraberindekiler Erzurum'a gitmek üzere uçakla kentten ayrıldı.  

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın