Dünya

Göçmenler Bicske tren istasyonunda bekliyor

Avusturya'ya geçmek üzere Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den trene binen yüzlerce göçmen, getirildikleri Bicske kenti tren istasyonunda sınıra gitmek için bekliyor.

03.09.2015 - Güncelleme : 03.09.2015
Göçmenler Bicske tren istasyonunda bekliyor

BUDAPEŞTE

Macaristan'dan Avusturya'ya geçmek isteyen göçmenler, getirildikleri Bicske tren istasyonunda bekliyor. Sınıra gitmelerine izin verilmeyen sığınmacılar tren vagonlarından inmeyi reddediyor.

Budapeşte'deki Doğu İstasyonu'ndan bu sabah Avusturya sınırına gitmek üzere trene binen göçmenler, sığınmacı kampının bulunduğu Bicske kentine getirildi. Budapeşte yakınındaki Bicske'deki istasyonda trenin durması üzerine mülteciler vagonları terk etmeme kararı aldı. Trenden inmeyen sığınmacılar, "Özgürlük" ve "Almanya" şeklinde sloganlar atıyor. 

Macar gönüllüler, polisin izni ile saatlerdir trende bekleyen mültecilere su dağıttı. Mülteciler, daha sonra kendilerine polisin dağıttığı yiyecekleri ise reddetti. Trende fenalaşan bazı kadın ve çocuklar ise bir süreliğine trenden indi. 

Irak vatandaşı Türkmen asıllı Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalp hastası olduğunu ve Avusturya'ya geçmek için bu sabah trene bindiğini ama trenin Bicske kentinde durduğunu söyledi. Ali, tek isteklerinin Macar yetkililerin diğer ülkelere geçişlerine izin vermeleri olduğunu belirtti.

Benzer şekilde Budapeşte'den Avusturya sınırına gitmek için trene binen bir grup sığınmacının da Macaristan'ın Györ kentine götürüldüğü belirtildi. Györ'de de sığınmacılar için bir kamp bulunduğu, bu kampa gitmek istemeyen göçmenlerin bir kısmının Györ'de beklediği bildirildi.

Budapeşte'de iki gün önce kaçak göçmenlere kapatılan Doğu Tren İstasyonu'na girişlere bu sabah tekrar izin verilmiş, istasyon önündeki polislerin çekilmesiyle binlerce göçmen istasyona akın etmişti. Macar Devlet Demiryolları ise bugünden itibaren Batı Avrupa'ya tren seferlerinin süresiz durdurulduğunu açıklamıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın