Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,212.09
ETH/USDT
3,608.80
BTC/USDT
71,479.00
BIST 100
9,036.80
Dünya, arşiv

'Türk yatırımcı Batı Şeria'ya yatırım konusunda çok istekli'

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Sarnıç, Türk yatırımcıların, Filistin'de özellikle sanayi bölgelerinde yatırım konusunda istekli olduğunu belirtti.

31.08.2015 - Güncelleme : 31.08.2015
'Türk yatırımcı Batı Şeria'ya yatırım konusunda çok istekli'

RAMALLAH

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, Türk yatırımcıların, Filistin'de özellikle sanayi bölgelerinde yatırım konusunda istekli olduğunu belirtti.

Filistin Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'yı ziyaret eden Türk ekonomi heyeti ile Filistin ekonomi heyetinin bakanlıkta bir araya geldiği ifade edildi.

Türk ekonomi heyetine eşlik eden Sarnıç, görüşme sırasında Türk yatırımcıların, Batı Şeria'da özellikle de Türkiye'nin kurulmasına katkı sağladığı Cenin organize sanayi bölgesinde yatırım konusunda çok istekli olduğunun altını çizdi.

Sarnıç, Cenin organize sanayi bölgesi projesi başarılı olursa, Filistin'de daha fazla yatırım projeleri yapılacağını kaydetti.

Öte yandan Türk ekonomi heyeti, Filistin mallarının Türkiye'ye ihraç edilmesi ve Türkiye pazarlarında bu ürünlere duyulan ihtiyaçları inceleyeceğini aktardı. Heyet, Türk şirketleri çekmek amacıyla Gazze'de büyük bir proje hazırlanması konusunun araştırılacağını dile getirdi.

Filistin Ekonomi Bakanı Abir Avde de sanayi bölgesi projesinin, 5 bin kişiye doğrudan, 15 bin kişiye dolaylı iş imkanı sağladığına dikkati çekti.

Avde, gelecek ay Türkiye, Almanya ve Filistin arasında, proje kapsamında mali ve idari yükümlülükleri belirleyen üçlü mutabakat zaptı imzalanacağını bildirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı TOBB-BİS A.Ş. Batı Şeria'nın Cenin kentinde organize sanayi bölgesi kurulması projesini yürütüyor. Projeyle ilgili planlar hazırlanırken, incelenmesi için Filistin Sanayi Şehirleri ve Bölgeleri Heyeti'ne sunulması bekleniyor.

Almanya hükümeti de projeye mali destek sağlıyor. Hükümet ve Almanya Kalkınma Bankası, proje kapsamında sanayi bölgesinin ihtiyacı olan altyapı inşasını finansına katkı veriyor.

Muhabir: Muhammed Habise

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın