Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,211.64
ETH/USDT
3,565.30
BTC/USDT
70,679.00
BIST 100
9,057.84
Dünya, arşiv

'Yasalarımız katilleri bulacak'

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Filistinlilere ait bir evin ateşe verilmesi ile ilgili olarak, "Yasal sistem katilleri bularak adaletin önüne çıkaracaktır" dedi.

31.07.2015 - Güncelleme : 31.07.2015
'Yasalarımız katilleri bulacak'

KUDÜS 

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evin Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verilmesi sonucu Ali Devabişe isimli bebeğin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak, "Yasal sistem katilleri bulup adaletin önüne çıkaracaktır" dedi.

Rivlin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Birilerinin kendinini kanunun yerine koyarak şiddet içeren davranışlarda bulunması teröristlere verilmiş bir ödül olacaktır" diyerek şunları kaydetti:

"Yorulmak bilmeden çalışarak inşa ettiğimiz kırılgan köprüleri yıkmak isteyen kararlı bir ideolojik grupla karşı karşıyayız. Bu sabah korkunç bir güne uyandık. Beşiğinde uyuyan bebek Ali Devabişe'nin katledilmesi, onunun annesi, babası ve kardeşi bir yaşam mücadelesi veriyor olması hepimizin içini parçaladı. Utanma ve acı hissediyorum. Kendi halkımdan terörizmi seçenlerden ve insanlığını kaybedenlerden dolayı acı hissediyorum. Onların yolu İsrail devletinin yolu değildir."

İsrail devleti ve halkının sadece kelimelerle yetinmeyerek harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Rivlin, İsrailli liderlere "şiddet ve ırkçılığa da karşı durmaları" çağrısında bulunarak, "İsrail'in Arap vatandaşlarından ve Filistinlilerden şok ve öfkeye yenilmemelerini istiyorum. Şimdi birlik olma zamanı. Terörün kazanmasına izin vermemeliyiz" dedi.

Yahudi yerleşimcilerin, Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası ise yaralanmıştı.

ABD'den kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner da yaptığı yazılı açıklamada, olayı "ahlaksız bir terör saldırısı" olarak nitelendiren Toner, "Devabişe ailesine başsağlığı dileğinde bulunuyoruz ve yaralananların tamamen iyileşmesi için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Toner ayrıca, ABD olarak, "bu terör saldırısını olabilecek en güçlü terimlerle kınadıklarını" bildirdi.  

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun "Kendisinin de terörist saldırı olduğunu belirttiği olayda, katillerin yakalanması ve adalet önüne getirilmesi için İsrail güvenlik güçlerinin ellerindeki tüm imkanları kullanması yönündeki talimatını" da memnuniyetle karşıladıklarını belirten Toner, tüm tarafları serinkanlı olmaya ve tansiyonu artırmaktan kaçınmaya çağırdı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın