Dünya

'Bu bir 'dünya' savaşıdır'

Irak Dışişleri Bakanı Caferi, "DAEŞ çetelerine yönelik savaş, 'Iraklı-Iraklı' savaşı değil, bu bir 'dünya' savaşıdır" dedi.

30.07.2015 - Güncelleme : 30.07.2015
'Bu bir 'dünya' savaşıdır'

BAĞDAT 

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, DAEŞ çetelerine yönelik mücadelenin, bir 'Iraklı-Iraklı' savaşı' değil, 'dünya' savaşı olduğunu söyledi.

Caferi, terör örgütü DAEŞ'e karşı koalisyon güçleri tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere Kanada'ya gitti.

Iraklı Bakan Caferi, ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, Kanadalı yetkililerle yapacağı temaslarda Irak-Kanada ilişkilerini görüşeceğini ifade etti.

"Irak, onuru, egemenliği ve güvenliği ve de tüm dünyanın yerine teröre karşı mücadele veriyor" diyen Caferi, şunları kaydetti:

"DAEŞ çeteleri dünyanın çeşitli yerlerinden Irak'a geldiler. Her fırsatta bu çetelere karşı girişmiş olduğumuz savaşın ve halkımızın karşı karşıya kaldığı insani dramının ne denli büyük olduğunu anlatıyoruz. Aynı zamanda terörle mücadele alanlarındaki güvenlik ve askeri gelişmeleri de aktarma fırsatını değerlendiriyoruz. Umarız ki uluslararası toplum Irak'taki durumu anlar ve güvenlik, insani, hizmet ile siyasi alandaki taleplerimize cevap verir."

Kanada'daki temasları sırasında Caferi'nin orada bulunan gurbetçi Iraklılarla da bir araya gelmesi bekleniyor.

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın