Dünya, arşiv

İsrail'den Suriye'ye saldırı iddiası

İsrail savaş uçaklarının, Suriye'nin Kuneytra ilinde, rejim güçlerine ait bir askeri konvoyu vurduğu, 2 Hizbullah militanının ve 6 askerin hayatını kaybettiği iddia edildi.

29.07.2015 - Güncelleme : 29.07.2015
İsrail'den Suriye'ye saldırı iddiası

KUNEYTRA

İsrail savaş uçaklarının, Suriye'nin Kuneytra ilinde, rejim güçlerine ait bir askeri konvoyu vurduğu, 2 Hizbullah militanının ve 6 askerin hayatını kaybettiği iddia edildi. 

Suriyeli muhalif kaynaklar "Beşşar Esed rejimi ve Hizbullah güçlerine ait bir devriye konvoyu Kuneytra'nın kuzeyindeki Hadar bölgesinde İsrail uçakları tarafından saldırıya uğradığını, olayda 2 Hizbullah militanı ile 6 rejim askeri öldüğünü" ileri sürdü.

Tel Aviv ve Esed yönetimlerinden ise söz konusu iddiaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 

İsrail'e ait helikopter, 18 Ocak'ta, Suriye-İsrail sınırında bulunan Golan Tepeleri’ndeki Kuneytra kentinde devriye gezen Hizbullah'a ait araca saldırı düzenlemiş, olayda İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Ali Allahdadi ve 6 Hizbullah üyesi hayatını kaybetmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın