Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,299.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Katar Emiri Al Sani ve Suudi Arabistan Kralı Al Suud ile telefonla terör olayları konusunda görüştü.

28.07.2015 - Güncelleme : 28.07.2015
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerle görüştü

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, yaptığı görüşmelerde, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Katar Emiri Temim ve Suud Kralı Selman’a, Türkiye’nin son terör saldırıları akabinde düzenlediği operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Muhataplarının Türkiye’ye desteklerini ifade ettikleri görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise Türkiye olarak DAEŞ ve PKK da dahil olmak üzere terörün her türüyle mücadele konusunda kararlı olduklarını vurguladığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye'deki kaosun Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğine de değindiği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Katar Emiri Temim ve Suud Kralı Selman’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Suruç’taki terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşların yanı sıra müteakip günlerdeki terör saldırılarında hayatlarını kaybeden askerler ve polisler için de taziye dileklerini de ilettikleri kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak teşekkür etti.

Elysee Sarayı'ndan açıklama

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada da, Hollande'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye'nin, DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona bağlılığı konusunda duyduğu memnuniyeti dile getirdiği bildirildi.

Telefon görüşmesinde, iki liderin Suriye'de siyasi geçiş sürecine katkı sağlamak açısından Suriye muhalefetinin oynayacağı role dikkati çektiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.