Dünya, arşiv

Muhalifler Şam'da stratejik noktaları ele geçirdi

Muhalif gruplardan Feylek er-Rahman, Şam'ın Cobar bölgesinde, daha önce rejimin kontrolündeki bazı stratejik noktaları ele geçirdiğini duyurdu.

05.07.2015 - Güncelleme : 05.07.2015
Muhalifler Şam'da stratejik noktaları ele geçirdi

ŞAM

Suriye'deki muhalif gruplardan Feylek er-Rahman'a (Er-Rahman Kolordusu) bağlı birliklerin, başkent Şam'ın doğusunda yer alan Cobar bölgesinde, "önemli bazı noktaları" ele geçirdiği bildirildi.

Feylek er-Rahman'dan yapılan açıklamada, birliklerinin Başkent'in merkezine yakın Cobar bölgesinde, "Eyyam Bedir" (Bedir'in günleri) adı altında düzenlediği operasyonda, "stratejik öneme sahip" çok sayıda noktanın denetimini ele geçirdiği belirtildi.

Bölgede muhalif birlikler ile rejim güçleri arasında yoğun çatışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, "Esed rejiminin bulunduğu sabun fabrikasının altına yerleştirilen bombaların infilakıyla onlarca rejim askeri ve Şebbiha (rejime bağlı milis güç) öldü. Cobar'da rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı birçok binanın da denetimi sağlandı" denildi.

Birliklerinin bölgeye yoğun şekilde saldıran rejim güçlerini püskürttüğü ifade edilen açıklamada, "Kuşatma altındaki Doğu Guta ve tüm topraklarımızı özgürleştirmek için, son damla kanımıza kadar mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Halit Süleyman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın