Dünya, arşiv

Nijerya ordusu 30 Boko Haram militanını öldürdü

Nijerya ordusunun Boko Haram örgütüne yönelik bu hafta sonu düzenlediği operasyonlarda 30 militanın öldürüldüğü bildirildi.

25.05.2015 - Güncelleme : 25.05.2015
Nijerya ordusu 30 Boko Haram militanını öldürdü

LAGOS 

Nijerya ordusunun Boko Haram örgütüne yönelik bu hafta sonu düzenlediği operasyonlarda 30 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Chris Olukolade, yaptığı yazılı açıklamada, ordunun operasyonlarında 30 militanın öldüğünü, ölü ele geçirilen örgüt komutanlarından birinin üzerinden binlerce avronun çıktığını belirtti. Olukolade, operasyonlarda 13 tüfek, bir otomatik silah, bir roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini kaydetti.

Diğer taraftan, ülkenin kuzeydoğu eyaleti Adamawa'da Boko Haram örgütü tarafından düzenlenen saldırıda en az 10 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Madagali Yerel Yönetim Bölgesi Başkanı Maina Ularamu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günü Kwamda Kobla bölgesinde Boko Haram militanları tarafından düzenlenen saldırıda 10 kişinin ölmesinin yanı sıra çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Nijerya ordusu, Nijer ve Çad birliklerinin de desteğiyle Adamawa, Borno ve Yobe eyaletlerinde Boko Haram'ın elindeki yerleri geri almıştı. Ordu, geçen aylarda örgütün Sambisa ormanında esir tuttuğu yaklaşık bin kişiyi kurtarmıştı.

Birleşmiş Milletler'e göre, Nijerya'da Boko Haram'ın 2014 başından bu yana düzenlediği saldırılarda 7 bin 300'den fazla sivil yaşamını yitirdi.

Muhabir: Emel Öz Gözellik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.