Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.40
BTC/USDT
70,102.00
BIST 100
9,117.40
Dünya, arşiv

Muhaliflerden Doğu Guta'da gövde gösterisi

Suriye'de muhalif Feylaku'r-Rahman ve Ecnad-ı Şam Tugayı, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde ağır silahlarla tatbikat gerçekleştirdi.

25.05.2015 - Güncelleme : 25.05.2015
Muhaliflerden Doğu Guta'da gövde gösterisi

ŞAM -  HALİT SÜLEYMAN 

Suriye'de muhalif Feylaku'r-Rahman (Rahman Kolordusu) ve Ecnad-ı Şam Tugayı, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde ağır silahlarla tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta Feylaku'r-Rahman ve Ecnad-ı Şam Tugayı'nda eğitimlerini yeni tamamlayan silahlı muhalifler de hünerlerini sergiledi.

Rejimin hemen her gün hava saldırısına maruz kalan bölgede düzenlenen tatbikatta, rejim güçlerinden ayrılarak muhaliflerin safına katılan çok sayıda üst düzey subay da hazır bulundu.

Şam'ın doğu kesimindeki Cobar bölgesinde rejim güçleriyle savaşan Feylaku'r-Rahman, rejimin hava ve kara saldırılarına rağmen bölgede etkin şekilde mücadele ederek rejim birliklerinin ilerlemesini engelliyor.     

Feylaku'r-Rahman'ın saha komutalarından Ahmed Ebu İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Doğu Guta bölgesinde iki muhalif grup, tank, doçka ve çok sayıda paletli askeri aracın da içinde bulunduğu ağır silahlarla ortak tatbikat düzenledi" dedi.

Tatbikatta gerçek mühimmat kullanıldığını ifade eden İsmail, "Tatbikata eğitimlerini yeni bitiren üyelerimiz de katılarak performanslarını gösterdi. Başarı gösteren komutan ve personel başarı sertifikalarıyla ödüllendirildi. Tatbikata katılan birlikler bundan sonra doğrudan cephe hattına gönderilecek" diye konuştu.

"Rejimden aldığımız askeri araçlarla tatbikat yaptık"

Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki cephelerde rejim birlikleriyle girilen çatışmalar sonrasında çok sayıda tank ve askeri aracı ele geçirdiklerini vurgulayan İsmail, "Cephe hatlarında Esed güçlerinden aldığımız askeri araçlarla yine rjim güçlerine karşı tatbikat yaparak yönetime büyük göz dağı verdik" ifadelerini kullandı.

Orduya ait savaş uçaklarının Doğu Guta bölgesindeki yerleşim yerlerine her gün "vakum bombasıyla" saldırı düzenlediğini hatırlatan İsmail, şöyle devam etti:

"Yapılan tatbikatta tank birliklerimiz hedeflerini bir bir imha ederek ne kadar başarılı olduklarını gösterdi. Cephe hattında muhaliflerle baş edemeyen rejim, savaş uçaklarıyla yerleşim yerlerini bombalayarak bizden öç almak istiyor. Esed'den başka dünyada kendi halkına karşı savaş uçaklarıyla katliam gerçekleştiren hiçbir lider yok. Allah'ın izniyle zaferimiz yakındır. Bundan sonra rejime karşı ağır silahlarla mücadele edeceğiz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın