Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.90
BTC/USDT
70,245.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

'Türkiye otogaz kullanımında örnek teşkil ediyor'

Avrupa LPG Derneği Başkanı Ladner, Türkiye’nin otogaz kullanımının örnek teşkil ettiğini ve Türkiye hakkında konuşurken gurur duyduklarını söyledi.

24.05.2015 - Güncelleme : 24.05.2015
'Türkiye otogaz kullanımında örnek teşkil ediyor'

BERLİN - Murat Temizer

Avrupa Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Derneği Başkanı Paul Ladner, Türkiye’nin otogaz kullanımının örnek teşkil ettiğini ve Türkiye hakkında konuşurken gurur duyduklarını söyledi.

LPG piyasasını AA muhabirine değerlendiren Ladner,  dünya enerji piyasasında çok büyük yeri olmasa da önemiyle dikkat çeken LPG'nin, doğalgaz olmayan bölgelerde ihtiyacın büyük kısmını karşıladığını ifade etti.

Ladner, bazı bölgelere tek bir vatandaş için boru hattıyla doğalgaz götürmenin mümkün olmadığını, böyle durumlarda LPG’nin devreye girdiğini belirterek, LPG’nin gelecekte daha popüler bir yakıt haline geleceğini kaydetti.

Otogaz kullanımında Avrupa birincisi olan Türkiye’nin dünyada da birinciliğe oynayabileceğini dile getiren Ladner, "Türkiye’nin otogaz kullanımı örnek teşkil ediyor ve Türkiye hakkında konuşurken gurur duyuyoruz. Hem sanayideki LPG kullanımı hem de otogaz kullanımı Türkiye’yi bizim için farklı kılıyor" ifadelerini kullandı.

Ladner, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının açıkladığı 2015-2019 Enerji Stratejik Planı’nı olumlu ve gerçekleştirilebilir bulduklarını belirterek, doğalgaz ulaştırılamayan yere LPG götürülecek olmasının uygulanabilir ve mantıklı bir proje olduğunu vurguladı.

Bakanlığın aralık ayında açıkladığı stratejik plana göre, doğalgazın ulaşamadığı mahallerde LPG kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin gerekli fizibilite çalışmaları 31 Aralık 2015'te, yol haritası ise 31 Aralık 2016'da tamamlanacak.

Dünyada LPG kullanan gaz türbini sayısı 121 ve bu türbinlerin 19’u Türkiye’de bulunuyor. Buna karşılık Türkiye'de bu santraller yüksek maliyet gerekçesiyle LPG ile çalıştırılmıyor. Japonya’da elektrik santrallerinde doğalgaz yerine LPG kullanılıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın