Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.00
BTC/USDT
70,339.00
BIST 100
9,135.58
Dünya, arşiv

AFAD ekibi Arakanlı Müslümanlara ulaştı

AFAD ekibi Myanmar'ın Arakan bölgesinden gemiyle kaçan ve mürettebatın kendilerini terk etmesi sonucu denizde mahsur kalan yaklaşık 6 bin Arakanlı Müslüman mülteci için acil insani yardım ulaştırmak üzere bölgeye ulaştı

22.05.2015 - Güncelleme : 22.05.2015
AFAD ekibi Arakanlı Müslümanlara ulaştı

ANKARA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığının (AFAD), Türkiye'nin Myanmar'ın Arakan bölgesinden gemiyle kaçan ve mürettebatın kendilerini terk etmesi sonucu denizde mahsur kalan yaklaşık 6 bin Arakanlı Müslüman mülteci için acil insani yardım ulaştırmak üzere 3 kişilik bir AFAD heyetinin bugün bölgeye ulaştığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Myanmar'ın Arakan bölgesinden gemiyle kaçan ve mürettebatın kendilerini terk etmesi sonucu denizde mahsur kalan yaklaşık 6 bin Arakanlı Müslüman mülteci için yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Endonezya, Malezya ve Tayland'ın mültecilerin bir bölümünü mahsur kaldıkları gemilerden tahliye ederek kamplara yerleştirdiği belirtildi. 

Mültecilere acil insani yardım ihtiyacının doğduğu ifade edilen açıklamada, tahliye edilen Arakanlı Müslümanlar'a acil insani yardım ulaştırmak üzere 3 kişilik bir AFAD heyetinin bugün bölgeye ulaştığı bildirildi.

Muhabir: İlkay Guder

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın