Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.80
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

İsrail’de koalisyon arayışlarında son pazarlıklar

İsrail'deki koalisyon görüşmelerinde HaBayit HaYehudi Partisi lideri Naftali Bennett'in, hükümette yer almak için Adalet Bakanlığı'nın kendilerine verilmesini şart koştuğu iddia edildi.

06.05.2015 - Güncelleme : 06.05.2015
İsrail’de koalisyon arayışlarında son pazarlıklar

KUDÜS

İsrail'deki koalisyon görüşmeleri devam ederken, HaBayit HaYehudi Partisi (Yahudi Evi) lideri Naftali Bennett'in, hükümette yer almak için Adalet Bakanlığı'nın kendilerine verilmesini şart koştuğu iddia edildi.

 İsrail’in Maariv gazetesinin haberinde, Bennett'in, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya gönderdiği mesajda, "Ya bize Adalet Bakanlığı verilir ya da muhalefette kalırız" dediği belirtildi.

Haberde, Yahudi Evi'nin koalisyona katılmasıyla Netanyahu başkanlığında kurulması beklenen yeni sağ koalisyonun, 120 sandalyeli İsrail meclisi Knesset’te 61 sandalyeye sahip olacağı kaydedildi.

Yahudi Evi Partisi'nin İsrail meclisi Knesset’te 8 sandalyesi bulunuyor.

Netanyahu liderliğindeki Likud partisinin, Yahudi Evi Partisi'ni, "koalisyon anlaşmasını süratle imzalamaya" çağırdığı bildirilmişti.

Öte yandan, Netanyahu ile yeni hükümette yer almak için resmen anlaştığını açıklayan partiler Kulanu (Hepimiz), Birleşik Tora Yahudiliği ve Şas oldu.

İsrail Dışişleri Bakanı Aviegdor Liberman'ın İsrail Evimiz partisi ise yeni hükümette yer almayacak. Liberman, önceki gün düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini ve kurulacak koalisyonda yer almayacağını duyurmuştu

İsrail basınında çıkan haberlere göre Netanyahu’nun, 61 sandalyeli yeni hükümeti açıklaması bekleniyor.

Yeni kurulacak hükümette yer alması beklenen partiler ise şunlar: Netanyahu liderliğindeki Likud ve Ekonomi Bakanı Naftali Benett liderliğndeki Yahudi Evi partisi, merkez sağ eğilimli Kulanu (Hepimiz) partisi ve dindar partiler olarak bilinen Birleşik Tora Yahudiliği ve Şas.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın