Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.04
ETH/USDT
3,572.90
BTC/USDT
70,847.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Muhalifler Esed'in karargahlarını vurdu

Suriye'de muhalif birliklerin, Halep'in Amiriye bölgesinde Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara "Fetih ve Cehennem" adı verilen toplarla saldırdığı bildirildi.

04.05.2015 - Güncelleme : 04.05.2015
Muhalifler Esed'in karargahlarını vurdu

HALEP

Suriye'de muhalif birliklerin, Halep'in Amiriye bölgesinde Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara "Fetih ve Cehennem" adı verilen toplarla saldırdığı bildirildi.

Özgür Özgür Suriye Ordusunun saha komutanlarından Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimine bağlı bir helikopterin dün Halep'te bir anakokula varil bombasıyla düzenlediği saldırıya karşılık, muhaliflerin kentin Amiriye bölgesindeki rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara "Fetih ve Cehennem" toplarıyla saldırdığını söyledi. 

Yerli yapım "Fetih ve Cehennem" adı verilen topların Amiriye bölgesinde hedeflerini başarıyla imha ettiğini dile getiren Muhammed, şunları kaydetti:

"Esed güçleri dün bir anaokuluna varil bombasıyla saldırdı. Saldırıda 11 öğrenci hayatını kaybetti. Rejimin sivil yerleşim yerine saldırılarına yönelik biz de Esed güçlerinin bulunduğu yerlere ağır silahlarla saldırdık."

"Muhalifler, hiçbir zaman sivil yerleşim yerlerine saldırmadı, saldırmayacak"

Orduya ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim yerlerini yoğun şekilde bombaladığına değinen Muhammed, "Silahlı muhalifler, Halep'te hiçbir zaman Esed güçlerinin denetimindeki sivil yerleşim yerlerine saldırmadı, saldırmayacak da" ifadelerini kullandı.

"Savaş uçakları ile helikopterlere karşı koyacak silahlarımız yok ama rejim güçlerinin karargahlarını yerle bir edecek güce sahip yerli yapım silahlarımız var" diyen Muhammed, muhaliflerin eski Halep bölgesi yakınlarında yer alan Esed güçlerinin olduğu yerlere saldırılarını yoğunlaştırdığını dile getirdi. 

Muhabir: Enes Mahmud Leyla 
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın