Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,224.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

BM'den Yemen'e yeni özel temsilci

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ülkedeki krize diplomatik çözüm bulma çabalarını koordine etmesi amacıyla Moritanyalı İsmail Ould Şeyh Ahmed'i, Yemen özel temsilcisi olarak atadı.

25.04.2015 - Güncelleme : 25.04.2015
BM'den Yemen'e yeni özel temsilci

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

İsmail Ould Şeyh Ahmed, İngiliz vatandaşı Cemal bin Ömer'in görevini devralarak Husiler ve Yemen yönetimi arasındaki çatışmaların barışçıl bir şekilde çözümü için çalışacak.

Daha önce birçok BM kuruluşunda görev alan Ahmed, son olarak BM'nin Ebolayla mücadele özel temsilcisi (UNMEER) olarak görev yapıyordu.

Cemal bin Ömer'in Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), Husiler ve Yemen Hükümeti arasında sürdürdüğü diplomatik çözüm girişimi başarılı olamamış ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta Yemen'e hava saldırısı başlatmıştı.

Körfez ülkelerinin Cemal bin Ömer'in çalışmalarından rahatsız olduğu ve değiştirilmesi için BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a baskı yaptıkları öne sürülmüştü. 

Cemal bin Ömer, hava saldırılarının başlamasının ardından, 4 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrılmak istediğini BM Genel Sekreteri'ne belirtmiş, 16 Nisan'da da BM, Ömer'in görevi bırakacağını duyurmuştu.

Muhabir: Mustafa Keleş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın