Dünya, arşiv

Makedonya'da polis karakoluna saldırı

Makedonya İçişleri Bakanlığı, Kosova'dan geldiğini iddia ettiği silahlı bir grubun, Makedonya'nın kuzeyindeki bir polis karakoluna saldırı düzenlediğini bildirdi.

21.04.2015 - Güncelleme : 21.04.2015
Makedonya'da polis karakoluna saldırı

KUMANOVA

Makedonya İçişleri Bakanlığı, Kosova'dan geldiğini iddia ettiği silahlı bir grubun, Makedonya'nın kuzeyindeki bir polis karakoluna saldırı düzenlediğini bildirdi.

Makedonya İçişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Ivo Koteski, düzenlediği basın toplantısında, Makedonya'nın dün gece bir terör saldırısı hedefinde olduğunu açıkladı. 

Dün gece saat 02:30 sıralarında Kosova'dan geldiğini iddia ettiği yaklaşık 40 kişilik bir grubun Kosova sınırındaki Goşnitse'deki polis karakoluna saldırı düzenlediğini belirten Koteski, saldırganların Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) simgelerini taşıdığını öne sürdü.

Koteski, saldırıya ilişkin şunları kaydetti:

''Dün gece saldırıyı gerçekleştiren saldırganlar maskeliydi ve UÇK üniformalıydı, aralarından Arnavutça konuşuyorlardı. Saldırganlar nöbetçi olan 4 polisi de rehin aldı. Saldırganlar, polislerin silahlarını aldılar ve onları kelepçelediler. Polislerden birini darp ettiler. Telefonlarına el koydular." 

Koteski, saldırganların polisleri daha sonra serbest bıraktıklarını sözlerine ekledi.

Bu arada saldırganların, daha sonra karakoldan ayrıldıkları bildirildi.

Olay yerine gelen Makedon polisi, karakol ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, saldırıya ilişkin delilleri topladığı kaydedildi.

Muhabir: Husein Musli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın