Dolar
32.38
Euro
34.93
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,549.30
BTC/USDT
70,654.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Taliban ve DAEŞ karşılıklı cihat ilan etti

Terör örgütü DAEŞ ile Taliban'ın, Afganistan'da birbirlerine karşı cihat ilan ettiği bildirildi.

21.04.2015 - Güncelleme : 21.04.2015
Taliban ve DAEŞ karşılıklı cihat ilan etti

KABİL

Helmand Emniyet Müdürü Nabi Can Mulahel, terör örgütü DAEŞ'in kentin bazı bölümlerinde faaliyet gösterdiğini belirterek ellerinde Taliban ve DAEŞ'in karşılıklı cihat ilan ettiğine yönelik belgelerin bulunduğunu açıkladı.

Taliban'ın, hazırladığı yazıda, DAEŞ'in Müslüman olmadığını ifade ederek onlara karşı cihat yapılması gerektiği çağrısında bulunduğunu söyleyen Mulahel, DAEŞ'in de "İslam'dan çıkan Taliban'a karşı cihat ilan ettiğini" bildirilerle halka duyurduğunu belirtti.

Afgan güvenlik yetkililerinden alınan bilgiye göre, DAEŞ, hükümetin kontrolü sağlayamadığı bölgelerde faaliyetlerini sürdürüyor ve militanlarına eğitim veriyor.

Afganistan'da DAEŞ'in varlığı, yaklaşık 6 ay önce, Helmand kentinde Taliban ve DAEŞ arasında çıkan çatışmanın ardından ortaya çıkmıştı. Helmand yetkilileri, yüzleri kapalı ve siyah bayraklar taşıyan militanların kentin kırsal bölgelerinde Taliban ile çatıştığını duyurmuştu.

Terör örgütü DAEŞ'in 18 Nisan'da düzenlediği intihar saldırısında 38 kişi hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Mohammad Fahim Abed 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın