Dolar
32.48
Euro
34.94
Altın
2,332.21
ETH/USDT
3,163.30
BTC/USDT
64,599.00
BIST 100
9,716.77
Dünya, arşiv

İsrail Filistinli milletvekili Cerrar'ı gözaltına aldı

İsrail güvenlik güçleri, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden milletvekili Halide Cerrar'ı gözaltına aldı.

02.04.2015 - Güncelleme : 02.04.2015
İsrail Filistinli milletvekili Cerrar'ı gözaltına aldı

RAMALLAH

İsrail güvenlik güçleri, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden milletvekili Halide Cerrar'ı gözaltına aldı. 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, sabah erken saatlerde Cerrar'ın Ramallah'taki evine baskın düzenledi. Evde arama yapan askerlerin daha sonra Cerrar'ı gözaltına aldığı kaydedildi. İsrail makamlarından konuyla ilgili henüz resmi açıklama yapılmazken, daha önce de tutuklanıp serbest bırakılan milletvekili Cerrar'ın nereye götürüldüğü hakkında bilgi edinilemedi.

İsrail hapishanelerinde "idari tutuklu" olarak 30'dan fazla milletvekilinin bulunduğu belirtiliyor. İsrail, "gizli güvenlik bilgilerine" dayanarak, Filistinlileri, "idari tutuklama" adı altında 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. 

İsrail doğruladı 

Öte yandan İsrail ordusu, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) lideri ve milletvekili Halide Cerrar'ın gözaltına altına alındığını doğruladı.

İsrail ordusundan ismini vermek istemeyen bir yetkili, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusuna verdiği cevapta, “FHKC lideri Cerrar gece saatlerinde düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi, Cerrar’ın son aylarda terör faaliyetlerini desteklemesi ve teşvik etmesi” ifadelerini kullandı.

Yetkili, daha önce de tutuklanıp serbest bırakılan milletvekili Cerrar'ın nereye götürüldüğü hakkında ise bilgi verilmedi.

Muhabir: Qays Abu Samra, Afra Aksoy, Turgut Alp Boyraz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın