Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,210.85
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,816.00
BIST 100
9,058.23
Dünya, arşiv

Muhalifler İdlib'de ortak başarıya dikkat çekiyor

Muhalif Çatı Birliği Fetih Ordusu, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinin denetimini Nusra Cephesinin de içerisinde yer aldığı 8 birlikle beraber tamamladığını bildirdi.

31.03.2015 - Güncelleme : 31.03.2015
Muhalifler İdlib'de ortak başarıya dikkat çekiyor

İDLİB - Halit Süleyman/Halit Demir

Suriye'de çatı birliği "Fetih Ordusu'nun 28 Mart Cumartesi günü çatıda birleşen birliklerle ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kentine ağır silahlarla saldırarak kontrolünü ele geçirmeye başardı.

Fetih Ordusu'na bağlı 8 birlikten biri olan  Liva El Hak Tugay Komutanı Ebu Abdullah, muhalifler birliklerin "Fetih Ordusu" adı altında birleşerek İdlib'de rejim güçlerinin olduğu karargahlara saldırarak kentin denetimini ele geçirdiklerini belirtti.

Ebu Abdullah, "İddiaların aksine Esed rejimi kenti kendi rızasıyla terk etmedi kaçtı. Eğer rejim bize İdlib'i teslim ettiyse 110 arkadaşımızı çatışmalarda kaybetmezdik. Esed, kenti bize elinden bir şey gelmediği için terk etti. Biz buraya kenti yönetmeye değil, ailelerimizi rejimin zulmünden kurtulması için geldik."

Muhalif birlikler kentin yönetimine işinin ehli, yani ülkenin öz evlatlarına devredeceğini ifade eden Ebu Abdullah, ülke dışından yönetilmek istemediklerinin ve SMDK'nın ülke yönetimindeki siyasi söylemlerinin kendileri için bir anlam ifade etmediğini kaydetti.

Kent birleşmeyle denetim altına alındı 

Çatı birliğine bağlı Sunne Ordusu'nun komutanı Ebu Ubeyde de operasyon kararlarının Fetih Ordusu yönetimindeki bir operasyon merkezinde ele alındığını söyledi.

Bazı basın yayın kuruluşlarının İdlib'in alınmasını sadece Nusra Cephesi'ne bağlandığı haberlerinin aslının olmadığını ifade eden Ebu Ubeyde,  "Fetih Ordusu'nda bir operasyon odası var. Nusra Cephesi'ndeki kardeşlerimiz bu operasyon odasına katılıyorlar. Yani Nusra Cephesi sahada Fetih Ordusu'na bağlı olarak hareket eden bir birliktir. Operasyonların tüm yönetimi Fetih Ordusu'na bağlıdır. Bazıları medyada İdlib'in alınmasını sadece Nusra Cephesine bağladı, bu art niyetli bir yaklaşımdır. İdlib ortak operasyon sonucunda Fetih Ordusu tarafından denetimi sağladı" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın