Dolar
32.54
Euro
34.94
Altın
2,332.55
ETH/USDT
3,180.80
BTC/USDT
64,833.00
BIST 100
9,716.77
Dünya, arşiv

Finlandiya'daki saldırıda 1 gözaltı

Finlandiya'da bir pizza restoranına düzenlenen saldırıda 3 Türk'ün öldürülmesiyle ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

02.03.2015 - Güncelleme : 02.03.2015
Finlandiya'daki saldırıda 1 gözaltı

HELSİNKİ

Finlandiya'da bir pizza restoranına düzenlenen saldırıda öldürülen 3 Türk'ün isimlerinin Aziz Şekersöz, Asiye Şekersöz ve Kübray Köneç olduğu bildirildi. 

Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, saldırı ile ilgili bir Türk vatandaşının gözaltında tutulduğu belirtilerek, ''Helsinki’ye yaklaşık 280 km mesafede bulunan Jyvaskyla şehrinin Laukaa kasabasındaki bir pizza restoranında üç vatandaşımız 1 Mart günü hayatlarını kaybetmişlerdir. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız Aziz Şekersöz, Asiye Şekersöz ve Kübray Köneç’tir. Polis henüz olay hakkında resmi bir açıklama yapmamıştır. Soruşturma devam etmekte olup, Türk vatandaşı bir şüpheli gözaltında tutulmaktadır. Polisin resmi açıklama yapması beklenmektedir'' ifadeleri kullanıldı.

Dün yaşanan olayın bıçaklı bir saldırı sonucu olmuş olabileceği ve saldırının zanlısı olduğu iddia edilen bir kişinin polis tarafından göz altına alındığı bildirilmişti. 

Pizza dükkanı ile aynı binada yaşayan bir görgü tanığı, şüpheli bir şahsın elleri kanlar içerisinde polisi ve ambulansı çağırdığını belirtmişti. 

Cinayetle ilgili polis henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Olayla ilgili Büyükelçiliğin Finlandiya makamlarıyla irtibat halinde olduğu açıklandı.

Bilgi istiyoruz

Finlandiya'da bir pizza restoranına düzenlenen saldırıda öldürülen 3 Türk'ten biri olan Kübray Köneç'in, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinden olduğu öğrenildi.

Kelkit ilçesinin Atatürk Mahallesi'nde yaşayan Köneç'in ağabeyi İbrahim Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Kübray'nın 10 yıl önce Finlandiya'ya gittiğini söyledi.

Olayı sabah saatlerinde basından öğrendiklerini belirten Turan, "Türk karı koca tarafından işletilen pizza restoranına yapılan saldırı sonrası kız kardeşim hunharca öldürüldü. Olayı duyar duymaz kardeşimin cenazesinin Türkiye getirilmesi için girişimlerde bulunduk ama şu ana kadar yetkililerden bir açıklama alamadık. Tek isteğimiz bu konuda bilgilendirilmemiz ve kardeşimin Türkiye'ye getirilerek baba ocağında toprağa verilmesi" ifadesini kullandı.

Muhabir: Cüneyt Karadağ, Ertuğrul Demir, İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın