Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Filistinlilerin haklarını eksilten tasarıyı kabul etmeyiz

Hamas Sözcüsü Zuhri, BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan "Filistin karar tasarısını", Filistinlilerin haklarından bir şey eksiltmesi halinde kabul etmeyeceklerini belirtti.

23.12.2014 - Güncelleme : 23.12.2014
Filistinlilerin haklarını eksilten tasarıyı kabul etmeyiz

GAZZE

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail işgalinin sona erdirilmesi ve Filistin devletinin kurulması için zaman belirleyen herhangi bir  tasarıyı, Filistinlilerin haklarından bir şey eksiltmesi halinde kabul etmeyeceklerini belirtti. 

Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, "Hamas, başta toprak, Kudüs ve geri dönüş hakkı olmak üzere Filistinlilerin hakları ve kırmızı çizgilerini eksiltmeye giden herhangi bir tasarıyı kabul etmeyeceğini vurgulamaktadır" ifadesini kullandı. 

Ebu Zuhri, bu konuda ayrılıktan uzak, ulusal uzlaşı temelinde siyasi pozisyon almak gerektiğini kaydetti. 

Ürdün, Arap ülkelerinin koordinasyonunda hazırlanan ve 2017 sonuna kadar Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sona erdirilmesini öngören "Filistin karar tasarısını" 18 Aralık'ta BM Güvenlik Konseyi'ne sunmuştu.

Muhabir: Moustafa Maged Haboosh, Meryem Kasım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın